Dragoş Anastasiu: Forţa de muncă şi lipsa de predictibilitate fiscală, principalele îngrijorări în industria turismului

Deficitul de forţă de muncă şi lipsa de predictibilitate fiscală şi legislativă reprezintă principalele îngrijorări ale industriei turismului, a declarat, joi, Dragoş Anastasiu, fondatorul Gupului Eurolines România, în cadrul unei conferinţe de presă.

Urmărește
283 afișări
Imaginea articolului Dragoş Anastasiu: Forţa de muncă şi lipsa de predictibilitate fiscală, principalele îngrijorări în industria turismului

„Principala problemă a României şi a industriei noastre, în momentul de faţă, este forţa de muncă, resursa umană. Noi am putea şi pe zona hotelieră, şi pe zona de agenţii de turism, avem tot ce ne trebuie să ne dezvoltăm accelerat, de la finanţe, până la brand. Ce nu avem este resursă umană suficientă şi pepiniera este secată. Sunt 4 milioane de români plecaţi în străinătate şi în HORECA cred că sunt câteva sute de mii. Aceasta este o barieră importantă. De asta, tot ce înseamnă automatizarea, tot ce înseamnă online-ul reprezintă un focus, nu numai pentru că spre această zona se va îndrepta industria, ci şi pentru că suntem într-o criză profundă de resursă umană. De asta suntem prudenţi în ceea ce priveşte creşterile viitoare şi suntem şi îngrijoraţi. O dată, lipsa de forţă de muncă şi, on top, lipsa de predictibilitate fiscală cu care nu ne este foarte uşor”, a declarat, joi, Anastasiu.

„Cei de la HR, PR şi marketing stau până în Crăciun să schimbe 800 de contracte de muncă, fără să înţelegem neapărat marile beneficii. Astfel de chestiuni, în loc să ne dezvoltăm şi să ne gândim cum facem la anul să fie mai bine, facem negocieri colective de muncă, contracte colective de muncă, negociem cu fiecare om în parte, liniştim fiecare om în parte”, a adăugat reprezentantul Eurolines.

Hotelurile, restaurantele şi cafenele (HORECA) din România angajează aproape 197.500 de persoane.

Grupul Eurolines România activează în domeniul transportului şi turismului şi are aproape 800 de angajaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici