- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (05.04.2016, 17:40)
- Ana-Maria Lazăr
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dragu: Insolvenţa ar asigura TVR o dezvoltare echitabilă pe termen lung
Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a declarat marţi la Parlament că varianta insolvenţei TVR ar proteja compania de "tot felul de procese" generate de datoriile pe care le are şi i-ar asigura o dezvoltare "echitabilă, corectă".
Urmărește
338 afișări
Dragu: Insolvenţa ar asigura TVR o dezvoltare echitabilă pe termen lung (Imagine: Silvia Ilie/Mediafax Foto)
Întrebată de ce a insistat foarte mult în prezentarea trimisă Parlamentului pentru varianta insolvenţei TVR, Dragu a spus că în acest moment datoriile companiei o fac vulnerabilă în faţa unor eventuale procese, iar procesul de reorganizare i-ar asigura o dezvoltare corectă pe termen lung.
"Există în acest moment un stoc de datorii pe care Televiziunea Română îl are şi în felul acesta se pot declanşa tot felul de procese împotriva Televiziunii Române. Într-o perioadă de insolvenţă o companie poate trece printr-un proces de restructurare şi de reorganizare care să-i asigure pe termen lung o dezvoltare echitabilă, corectă", a spus ministrul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a trimis o scrisoare Parlamentului în care expune soluţiile tehnice pentru redresarea SRTV şi a SRR, punând accent pe varianta insolvenţei şi pe avantajele ei.
Potrivit documentului înaintat Legislativului, prima variantă ar fi reorganizarea SRTV şi SRR ca două instituţii publice, finanţate integral de la bugetul de stat, din venituri proprii sau combinat.
Această variantă ar presupune, printre altele, adoptarea în regim de urgenţă a unui proiect de lege care să prevadă reorganizarea SRR şi SRTv şi rectificarea Legii bugetului de stat pe anul 2016.
''Menţionăm că reorganizarea SRTv ca instituţie publică presupune că deficitul bugetului general consolidat s-ar majora la nivelul unui an cu circa 100 de milioane de lei, iar în 2016 impactul asupra deficitului bugetar ar fi de 410 milioane lei – datorii comerciale şi cheltuieli de funcţionare'', se arată în scrisoare.
O altă variantă ar fi reorganizarea ca societăţi comerciale, dar, în cazul în care nu sunt achitate datoriile restante sau societăţile înregistrează alte datorii restante, procedura de insolvenţă ar putea fi cerută de orice persoană interesată.
Reorganizarea ca regii autonome de interes naţional reprezintă o altă posibilă soluţie.
Intrarea SRTv în insolvenţă este soluţia cu cele mai multe avantaje, în opinia semnatarului, ceea ce ar presupune ''adoptarea în regim de urgenţă a unui proiect de lege prin care să se completeze Legea 41/1994, în sensul că SRTv şi SRR li se pot aplica numai acele dispoziţii din legea 85/2014 pentru procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă care vizează redresarea activităţii şi de excludere totală a procedurii falimentului"".
Printre avantajele intrării SRTv în insolvenţă Anca Dragu a menţionat posibilitatea redresării companiei prinhtr-un plan de reorganizare, imposibilitatea furnizorilor de servicii – electricitate, gaze natural, apă, servicii telefonice – de a schimba, refuza sau de a întrerupe serviciiile. De asemenea, TVR ar putea să participle la licitaţii şi nu ar mai plăti dobânzi, majorări sau penalizări pentru datoriile deja existente la data deschiderii procedurii.
Citeşte şi: Ministerul de Finanţe a transmis Parlamentului o scrisoare privind avantajele insolvenţei TVR
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe