După Africa şi Orientul Mijlociu, Tender extinde afacerile în Cuba şi America de Sud

Grupul Tender a iniţiat două proiecte în Cuba pentru fabricarea de pompe pentru industria petrolieră, printr-un parteneriat între Vulcan şi o companie locală, care vor fi livrate în statele din America Latină, inclusiv Venezuela, şi pentru producţia Vidatox, medicament de tratare a cancerului.

Urmărește
348 afișări
Imaginea articolului După Africa şi Orientul Mijlociu, Tender extinde afacerile în Cuba şi America de Sud

Ovidiu Tender (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Compania Naţională de Petrol din Cuba - Cupet are în operare de 200 de unităţi de pompare produse de Vulcan înainte de '90. Pompele se folosesc când presiunea naturală începe să scadă. Au lucrat la nişte proiecte de realizare a pompelor pe cont propiu, dar nu le-a reuşit. Am propus să înfiinţăm o unitate mixtă în Cuba, în care ei vor realiza partea primară de turnare şi forjare, iar reductoarele se vor face tot în România, la Vulcan, şi vor fi asamblate acolo", a declarat pentru MEDIAFAX omul de afaceri Ovidiu Tender, care deţine grupul Tender, din care face parte şi Vulcan Bucureşti.

Omul de afaceri a arătat că în Cuba nu se va produce doar pentru piaţa locală, pompele urmând să fie exportate şi pe pieţele din America de Sud, inclusiv în Venezuela, unde există cerere pentru astfel de echipamente.

"În Venezuela, o economie centralizată, decizia necesită mai multe etape de aprobare, dar la nivel verbal, şi am avut întâlniri cu toate ministerele implicate, am avut răspunsuri pozitive. Sper ca o înţelegere să se materializeze în primăvara anului viitor", a spus Tender.

El a completat că în Cuba a negociat şi o colaborare cu institutul naţional de cercetări în biotehnologie, Labiofam, care are în portofoliu mai multe produse farma pentru uz uman, inclusiv Viadox, un medicament homeopat care este utilizat pentru tratamentul cancerului.

"Labiofam a realizat în urmă cu 15 ani produsul homeopat Vidatox, cunoscut în lume ca singurul produs natural capabil să amelioreze starea de sănătate a bolnavilor de cancer, prin distrugerea celulelor maligne (...) Am decis împreună cu preşedintele Labiofarm să producem în Serbia, la fabrica de medicamente pe care o deţin, atât Vidatox, cât şi alte produse cu efecte benefice pentru starea de sănătate umană", a expllicat Tender.

El a precizat că după ce va începe producţia de Vidatox va construi un centru pentru diagnosticare şi terapie a bolnavilor de cancer în staţiunea balneară Banja Vrujci, din Serbia.

Tender nu este singurul om de afaceri din România care s-a orientat către piaţa cubaneză.

Tot în toamna acestui an, grupul Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a semnat cu Uniunea Căilor Ferate din Cuba un acord de colaborare care vizează în principal domeniul construcţiei şi reparaţiei de locomotive şi vagoane pentru trenurile de călători şi de marfă ale cailor ferate cubaneze.

Acordul a fost încheiat la începutul lunii noiembrie, în Havana, iar în perioada următoare specialiştii căilor ferate cubaneze vor veni în România, la firme din cadrul grupului, pentru a pune în aplicare prevederile înţelegerii, se arată într-un comunicat Grampet.

De la debutul crizei financiare, Tender s-a concentrat pe extinderea afacerilor în Africa, unde a obţinut concesiuni pe mari suprafeţe de teren unde efectuează în prezent prospecţiuni în vederea exploatării resurselor naturale.

Recent, Tender a semnat cu o companie petrolieră care operează în Burkina Faso construcţia unei autostrăzi cu o lungime de 150 de kilometri. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici