După criza sanitară, intrăm în criza economică. Scădere cu aproape 53% pentru cea mai mare economie a lumii, anticipează Fed

  • Activitatea economică din al doilea trimestru s-a redus cu mai mult de jumătate, potrivit unor estimări ale Rezervei Federale Atlanta
  • Instituţia a indicat care indică o cădere de 52,8% a economiei SUA în T2
Urmărește
3942 afișări
Imaginea articolului După criza sanitară, intrăm în criza economică. Scădere cu aproape 53% pentru cea mai mare economie a lumii, anticipează Fed

Sursă foto: Profimedia

Activitatea economică din al doilea trimestru s-a redus cu mai mult de jumătate, potrivit unor estimări ale Rezervei Federale Atlanta, care indică o cădere de 52,8%, relatează CNBC.
 
Datele arată că producţia americană rămâne în scădere accentuată şi va afecta investiţiile şi consumul. Datele arată că doar 43,1% dintre firme au creştere în luna mai.
 
Extrapolând datele, Fed Atlanta anticipează că cheltuielile cu consumul, care constituie 68% din produsul intern brut al naţiunii, vor scădea cu 58,1% în perioada aprilie-iunie. Investiţiile interne, care reprezintă 17% din PIB, vor scădea cu 62,6%.
 
Estimările din Atlanta suferă revizuiri periodice şi, în general, sunt mai precise, pe măsură ce se apropie de sfârşitul trimestrului. Estimarea New York Fed, actualizată cu ceva timp în urmă, estimează o scădere a PIB de 35,5%. Scăderea trimestrială, în timp ce un sondaj CNBC în rândul unor economişti de frunte a anticipat o scădere medie de 38%.
 
Estimările au şi o parte pozitivă, care estimează o recuperare accentuată pe termen scurt. Ed Yardeni, de la Yardeni Research. anticipează în trimestrul al treilea o revenire de 20% urmată de un câştig de 5% în trimestrul patru.
 
După aceea, însă, situaţia devine tulbure, analiştii anticipând o plafonare, cu rate mici de creştere, de o singură cifră. „Nu ne aşteptăm ca PIB-ul real să-şi revină la nivelul maxim din T4 2019 până la sfârşitul anului 2022 ”, a declarat Yardeni într-o notă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici