Durov îşi arată muşchii şi vorbeşte pe limba lui Putin: Telegram este gata să părăsească Franţa

Mesajul politic lansat de Pavel Durov în primul său comentariu public după arestarea în Franţa este mai mult decât o mângâiere pentru Vladimir Putin.

Urmărește
2076 afișări
Imaginea articolului Durov îşi arată muşchii şi vorbeşte pe limba lui Putin: Telegram este gata să părăsească Franţa

Durov îşi arată muşchii

„Suntem gata să părăsim această ţară (n.r. - Franţa)”, spune Durov, scriind pe canalul său, Telegram, în deplină libertate şi fără nicio cenzură a libertăţii de exprimare. El anunţă disponibilitatea platformei Telegram de a părăsi Franţa.

Fondatorul Telegram defineşte acuzaţiile Parisului drept „o surpriză”, întrucât autorităţile franceze au avut acces la o „linie fierbinte” pe care el a ajutat să fie creată („în urmă cu ceva timp, când m-au întrebat, eu personal i-am ajutat să creeze o linie telefonică telefonică cu Telegram, pentru a combate ameninţarea terorismului în Franţa”).

Durov neagă că aplicaţia este un „paradis anarhist”: „Am şters milioane de postări şi canale dăunătoare în fiecare zi”. Şi spune că Telegram respectă legile şi că are un reprezentant în Uniunea Europeană care răspunde solicitărilor.

Tânărul rus, crescut la Torino (Italia) de o familie intelectuală bine integrată în lumea oficială a culturii de la sfârşitul Uniunii Sovietice, a fost arestat pe 25 iulie în Franţa, în cadrul unei anchete privind infracţiuni legate de pornografia infantilă, trafic de droguri şi tranzacţii frauduloase asociate cu aplicaţia. 

Libération a scris că „Dourov s-a lăudat anchetatorilor că a beneficiat de protecţia şefului statului, apoi a DGSI” (serviciile interne franceze). Durov ar avea un canal de comunicare nu numai cu DGSI, dar şi cu DGSE (serviciile externe), care l-ar fi vizitat recent în Dubai. 

În 2020, Durov s-a întors în Rusia, iar interdicţia lui Putin asupra Telegramului nu numai că a căzut, dar Moscova a ajutat Telegram să se finanţeze. Pe 23 martie 2021, Fondul de investiţii rus, controlat strict de Putin, a anunţat că a investit în Telegram.

IStories a descoperit că Durov a fost în Rusia de 50 de ori, din 2015 până în 2021. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici