E.ON a comandat un studiu privind impactul conflictului ruso-ucrainean asupra pieţei locale de gaze

E.ON Gaz România va plăti 515.832 de lei, fără TVA (120.000 de euro), consultantului Roland Berger Strategy Consultants pentru un studiu privind impactul conflictului ruso-ucrainean asupra pieţei de gaze naturale din Romania.

Urmărește
28 afișări
Imaginea articolului E.ON a comandat un studiu privind impactul conflictului ruso-ucrainean asupra pieţei locale de gaze

E.ON a comandat un studiu privind impactul conflictului ruso-ucrainean asupra pieţei locale de gaze

Contractul a fost acordat prin negociere fără anunţ de participare în primul trimestru al anului, se arată într-un anunţ al E.ON Gaz România.

În ianuarie, conflictul dintre Moscova şi Kiev în privinţa gazelor a cauzat două săptămâni de întrerupere totală a livrărilor de gaze ruseşti către clienţii occidentali ai Gazprom. În luna mai, Rusia a anunţat că o nouă criză a gazelor ar putea să reapară din cauza situaţiei financiare a societăţii ucrainene de hidrocarburi Naftogaz.

Grupul german de utilităţi E.ON este prezent în România pe pieţele distribuţiei şi furnizării de electricitate şi gaze, după ce a preluat, în 2005, fosta filială a Electrica din Moldova şi distribuitorul de gaze Distrigaz Nord. Grupul a unificat la începutul acestui an operaţiunile de pe piaţa românească într-o companie nouă, denumită E.ON România.

România importă circa o treime din necesarul de gaze din Rusia, prin doi intermediari, respectiv Wintershall şi Imex Oil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici