E.ON: Dacă preţul nu creşte, reducem volumele din import sau cerem importatorilor să scadă preţul

E.ON Gaz România ar putea cere importatorilor de gaze reducerea preţului sau scăderea volumelor importate, dacă ANRE nu va accepta creşterea costului pentru populaţie cu 19% la 1 iulie, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei, Achim Saul.

Urmărește
15 afișări
Imaginea articolului E.ON: Dacă preţul nu creşte, reducem volumele din import sau cerem importatorilor să scadă preţul

E.ON: Dacă preţul nu creşte, reducem volumele din import sau cerem importatorilor să scadă preţul (Imagine: Mediafax Foto)

"Există o clauză în contractele de import prin care putem cere acestora să reducă volumele", a afirmat Saul, într-o conferinţă de presă, întrebat ce soluţie va adopta E.ON Gaz România dacă ANRE nu va accepta solicitarea de a creşte preţul gazelor livrate populaţiei.

El a adăugat că este fals că România are cel mai mare preţ la gazele din import din statele UE, iar preţul la consumatorul final este cu 25-30% mai mic decât în Ungaria sau Slovacia.

Saul a mai spus că cifra de afaceri în România a E.ON atât pe distribuţie, cât şi pe furnizare de gaze, s-a ridicat anul trecut la circa un miliard de euro, fără să ofere detalii suplimentare.

Compania va investi în următorii ani un miliard de lei pentru modernizarea reţelelor, din care o sumă de 180 milioane lei va fi alocată în acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici