E.ON: Trebuie să ne aşteptăm la o creştere treptată a preţului gazelor naturale
Directorul general al E.ON România, Frank Hajdinjak, a declarat miercuri că trebuie găsită, împreună cu autorităţile, o "soluţie socială acceptabilă" în privinţa preţului gazelor naturale, care să ofere protecţie şi mediului de afaceri, şi că este necesară o creştere a preţurilor în acest an.
E.ON: Trebuie să ne aşteptăm la o creştere treptată a preţului gazelor naturale (Imagine: Mediafax Foto)
"Vrem o soluţie socială acceptabilă împreună cu autorităţile în privinţa preţului la gaze, dar una care să protejeze şi mediul de afaceri. În 2011 este necesară o creştere a preţului, nu neaparat pentru consumatorii vulnerabili, ci pentru cei industriali", a afirmat Hajdinjak într-o conferinţă de presă.
El a adăugat că România are un preţ redus la gazele naturale, iar companiile de distribuţie nu îşi mai pot permite să vândă sub costuri.
"Trebuie să ne aşteptăm la o creştere treptată a preţului, o creştere care va fi de două cifre. Sunt sigur că şi autorităţile aud acest mesaj", a adăugat Hajdinjak.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Rusia a început războiul cu o blocadă a porturilor ucrainene la Marea Neagră, dar acum situaţia s-a inversat
-
Spaţiul Schengen s-ar putea extinde din nou. Ce ţară europeană ar putea adera până la sfârşitul anului 2025
-
Un general polonez a fost demis după ce mine antitanc dispărute au fost găsite în depozitul IKEA
El vede majorarea preţurilor ca fiind "o veste bună".
"Este bine că preţurile vor creşte, dar din păcate este puţin cam târziu. Dar este o veste bună, mergem în direcţia cea bună. Noi am cerut ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, n.r.) o creştere a preţului gazelor", a continuat Hajdinjak.
Pe de altă parte, Hajdinjak se aşteptă ca pe parcursul acestui an preţul gazelor importate din Rusia să crească la peste 400 dolari pe 1.000 metri cubi şi spune că în depozitele de înmagazinare "aproape că nu mai există" gaz din producţia internă, acordat anul trecut, printr-o decizie a Guvernului, mai multor combinate chimice.
Tarifele la energia electrică şi gaze vor creşte în intervalul 2013-2015, pe baza unui calendar care va fi stabilit până în septembrie 2011. Eliminarea preţurilor reglementate la energia electrică şi gaze a fost solicitată de Fondul Monetar Internaţional.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO