- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Economia din umbră. Au scăzut livrările britanice de piese pentru echipamentele militare către Rusia, dar au crescut cele către Kârgâzstan, Armenia sau Uzbekistan, de unde ajung tot la Moscova
- Companiile britanice exportă echipamente şi piese militare de sute de milioane de dolari, toate acestea ajungând, cumva, în Rusia şi subminând, astfel, sancţiunile oficiale aplicate Kremlinului, arată o analiză a Sky News.
- Printre echipamentele exportate se numără piese pentru drone sau componente optice care ajung în Caucaz sau în Asia Centrală, în ţări precum Kârgâzstan, Armenia şi Uzbekistan, de unde, apoi, merg către Rusia.
Economia din umbră. Au scăzut livrările britanice de piese pentru echipamentele militare către Rusia, dar au crescut cele către Kârgâzstan, Armenia sau Uzbekistan, de unde ajung tot la Moscova
Potrivit analizei Sky News, deşi a scăzut nivelul livrărilor de bunuri către Rusia, după aplicarea de sancţiuni comerciale în contextul invaziei ruseşti în Ucraina, în urmă cu doi ani, unele bunuri tot ajung la Moscova, chiar dacă nu direct. Marea Britanie ajută, astfel, indirect, armata rusească prin livrarea de piese şi hardware pentru armele pe care le foloseşte împotriva ucrainenilor.
Livrările de bunuri britanice către Rusia au scăzut cu 74% de la începutul războiului total, în februarie 2022. Acum, Marea Britanie mai livrează doar mâncare, echipamente medicale şi ale bunuri umanitare. Livrările de utilaje grele, echipamente electrice şi maşini au fost reduse la aproape zero.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Deşi la o primă privire ar părea că sancţiunile funcţionează, Sky News a observat că, în tot acest timp, au crescut livrările de bunuri către foşti sateliţi sovietici, precum Uzbekistan, Kârgâzstan, Armenia, Georgia etc. Sky News susţine că acelaşi lucru se întâmplă şi cu alte state europene, precum Germania şi Polonia, care indirect ajută Rusia prin trimiterea de hardware în Caucaz şi Asia Centrală.
Îngrijorător este că livrările acestea includ echipamente care pot fi considerate cu „dublă utilizare”, adică pot fi folosite şi pentru producţia de arme. Uniunea Europeană are o listă de 45 de categorii de bunuri care au fost găsite în resturile armelor ruseşti folosite în Ucraina. Livrările UK către patru state din Caucaz şi Asia Centrală includ chiar aceste categorii de bunuri şi au crescut cu 500% de la începutul războiului. Piesele pentru aeroplane, elicoptere şi drone reprezintă cea mai mare categorie de bunuri livrate către aceste state.
Tom Keatigue, membru RUSI, a declarat pentru Sky News că „este clar un semnal de alarmă dacă produci acest tip de echipamente şi ... ai această creştere în livrări către Kârgâzstan”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO