Economia Germaniei a scăzut cu 0,2% în al doilea trimestru, iar PIB-ul Franţei a stagnat

Produsul Intern Brut al Germaniei (PIB) a scăzut cu 0,2%, în timp ce economia Franţei a stagnat în al doilea trimestru, ceea ce arată că revenirea zonei euro a încetinit considerabil de-a lungul anului, pe fondul inflaţiei slabe şi al crizei din Ucraina, informează Bloomberg.

Urmărește
183 afișări
Imaginea articolului Economia Germaniei a scăzut cu 0,2% în al doilea trimestru, iar PIB-ul Franţei a stagnat

Economia Germaniei a scăzut cu 0,2% în al doilea trimestru, iar PIB-ul Franţei a stagnat (Imagine: Shutterstock)

Economia Germaniei s-a contractat cu 0,2% în perioada aprilie-iunie a acestui an, mai mult decât au anticipat analiştii intervievaţi de Bloomberg, care vedeau o scădere a PIB-ului de 0,1%.

PIB-ul Franţei a stagnat, ceea ce a determinat guvernul de la Paris să modifice ţinta deficitului pentru 2014.

La aceste date se adaugă şi intrarea în recesiune a Italiei, ceea ce pune o presiune şi mai mare pe Banca Centrală Europeană (BCE), pentru a lua noi măsuri pentru stimularea creşterii economice.

Dacă rezultatele slabe ale Germaniei din al doilea trimestru au fost puse pe seama iernii blânde, care a dus la scăderea producţiei, perspectiva economiei pentru următoarele luni este neclară din cauza impactul pe care sancţiunile impuse Rusiei îl va avea asupra revenirii zonei euro. De asemenea, zona euro este afectată de ritmul încet de creştere a inflaţiei, potrivit Bloomberg.

Banca Centrală a Germaniei a estimat în iunie creşterea economiei cu 1,9% la sfârşitul lui 2014 şi cu 2% în 2015.

De cealaltă parte, ministrul de Finanţe al Franţei, Michel Sapin, a declarat că noile estimări vizează o creştere economică de 0,5% la finalul anului 2014, faţă de 1%, cât anunţase anterior. Totodată, el a precizat că deficitul economic din 2014 va depăşi limita de 4% convenită cu Comisia Europeană.

Preşedintele BCE, Mario Draghi, a cerut săptămâna trecută statelor din zona euro să implementeze reforme structurale, pentru a sprijini creşterea economică, arătând că ţările care au făcut deja acest lucru îşi revin mai repede. Economia Spaniei a crescut în cel de-al doilea trimestru în cel mai alert ritm din 2007 până în prezent, întrecând Germania pentru prima oară în ultimii cinci ani. De asemenea, economia Greciei a scăzut în trimestrul doi cel mai puţin de la intrarea în recesiune în 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici