- Home
- Economic
- (14.05.2024, 08:45)
- Iulian Moşneagu
Economia Germaniei nu creşte pentru că germanii muncesc tot mai puţin. Berlinul explorează facilităţi fiscale pentru a-i face pe angajaţi să lucreze mai mult timp
- Guvernul Germaniei ia în calcul scutiri de taxe şi reforme ale sistemului de protecţie socială pentru a încuraja oamenii să lucreze mai mult.
- Banca Centrală Europeană a estimat că, la sfârşitul anului trecut, angajaţii din zona euro lucrau în medie cu cinci ore mai puţin decât înainte de pandemie.
- Germania are cea mai scurtă durată medie a timpului de muncă dintre toate economiile avansate.
Urmărește
11149 afișări
Economia Germaniei nu creşte pentru că germanii muncesc tot mai puţin. Berlinul explorează facilităţi fiscale pentru a-i face pe angajaţi să lucreze mai mult timp
După luni de dezbateri, coaliţia de guvernare a cancelarului Olaf Scholz pregăteşte un "plan de creştere economică", ce va fi prezentat luna viitoare şi care are ca scop să facă mai profitabilă munca peste program. Printre opţiunile aflate în discuţie se numără reduceri de impozite pentru orele suplimentare şi o revizuire a beneficiilor, afirmă surse citate de cotidianul Financial Times.
Scăderea numărului de ore de lucru în Europa de la pandemie a accentuat subperformanţa economică şi competitivitatea slabă a regiunii, atrăgând atenţia decidenţilor politici într-un moment în care îmbătrânirea populaţiei reduce forţa de muncă.
Germania are cea mai scurtă durată medie a timpului de muncă dintre toate economiile avansate, potrivit celor mai recente date ale OCDE pentru anul 2022, ceea ce reflectă o proporţie relativ mare de femei germane care sunt angajate cu fracţiune de normă şi o preferinţă tot mai mare pentru mai mult timp liber.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Trump l-a graţiat pe creatorul unei platforme de pe Dark Web. Acesta era condamnat pe viaţă
Chiar dacă persoanele cu salarii mici din Germania doresc să muncească mai mult, unele dintre ele au puţine stimulente pentru a face acest lucru, deoarece pierd o mare parte din venitul suplimentar sub formă de impozite şi beneficii reduse.
"Toată lumea vorbeşte doar despre partea ciclică a problemei din economia noastră, dar chiar dacă ne întoarcem la o creştere anuală de 0,6 sau 0,8% tot nu vom fi rezolvat problemele structurale. De aceea le abordăm", a declarat pentru Financial Times Jörg Kukies, secretar de stat în cancelaria germană.
Potrivit OCDE, numărul mediu anual de ore lucrate de germani a scăzut cu 30% în ultimii 50 de ani, ajungând cu un sfert sub nivelul din SUA, ceea ce reflectă preferinţele crescânde ale europenilor pentru perioade mai lungi de concediu şi mai mult timp liber.
Tendinţa multor persoane din UE de a opta pentru reducerea programului de lucru s-a intensificat după pandemie. Anul acesta, lucrătorii germani din domeniul feroviar au exercitat presiuni cu succes pentru a-şi reduce săptămâna de lucru de la 38 la 35 de ore până în 2029.
Banca Centrală Europeană a estimat că, la sfârşitul anului trecut, angajaţii din zona euro lucrau în medie cu cinci ore mai puţin decât înainte de pandemia din 2020, echivalând cu pierderea a 2 milioane de muncitori cu normă întreagă pe an, în timp ce numărul mediu de ore al lucrătorilor din SUA a rămas stabil.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Acţiunea ”meme” a explodat din nou
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe