Economia SUA se va redresa într-un an, spune un consilier al lui Obama

Unul dintre cei mai importanţi consilieri pe teme economice ai preşedintelui american, Christina Romer, a declarat, duminică, că este "absolut sigură" că programele şi măsurile anticriză ale administraţiei vor conduce la redresarea economiei în termen de un an.

Urmărește
18 afișări
Imaginea articolului Economia SUA se va redresa într-un an, spune un consilier al lui Obama

Christina Romer, consilier-şef pe teme economice la Casa Albă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Christina Romer, consilier-şef pe teme economice la Casa Albă, a declarat că, datorită programelor implementate de administraţia Obama, "vom observa semne că economia revine, că începe din nou să crească".

"De aceea luăm aceste măsuri. Suntem absolut siguri că vor fi potrivite pentru economia americană", a afirmat Romer pentru Fox News Sunday.

Casa Albă va prezenta, în această săptămână, un program în trei etape pentru eliminarea activelor "toxice" din sistemul financiar, a declarat duminică, pentru Reuters, o sursă apropiată discuţiilor.

Programul va avea ca obiectiv atragerea de investitori privaţi prin acordarea de împrumuturi masive, în condiţii generoase, potrivit sursei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici