Economia zonei euro a crescut cu 0,3% în al doilea trimestru. Germania rămâne "omul bolnav al Europei"

  • Economia zonei euro a crescut puţin mai mult decât se aşteptau analiştii în al doilea trimestru din 2024.
  • Franţa, Italia şi Spania au compensat încă un trimestru dezamăgitor în Germania.
Urmărește
294 afișări
Imaginea articolului Economia zonei euro a crescut cu 0,3% în al doilea trimestru. Germania rămâne "omul bolnav al Europei"

Economia zonei euro a crescut cu 0,3% în al doilea trimestru. Germania rămâne "omul bolnav al Europei"

Datele publicate marţi de agenţia de statistică a UE, Eurostat, au indicat o creştere de 0,3% în al doilea trimestru din 2024 şi de 0,6% comparativ cu al doilea trimestru din 2023, ambele cifre au fost cu 0,1 puncte procentuale peste previziunile unui sondaj realizat de Reuters în rândul analiştilor.

Cifrele peste aşteptări reprezintă o surpriză plăcută, după ce sondajele recente în rândul întreprinderilor din regiune au indicat o încetinire la începutul trimestrului al treilea.

Între statele mari ale zonei euro, Spania a înregistrat din nou cea mai puternică creştere trimestrială, cu 0,8%, urmată de Franţa şi Italia, care au înregistrat o creştere de 0,3% şi, respectiv, 0,2%. 

Germania, cea mai mare economie a zonei euro, a fost încă o dată un caz izolat, înregistrând o scădere de 0,1 % de la un trimestru la altul şi dezamăgind speranţele că a ieşit în sfârşit din stagnare. Economiştii prevăzuseră o creştere de 0,1 %.

Potrivit analiştilor, performanţa slabă a ţării riscă să se dovedească o frână pentru performanţa generală a regiunii în lunile următoare.

"Privind înainte, economia germană va continua să plutească între speranţă şi disperare", a declarat economistul ING Carsten Brzeski. "Având în vedere că atât economia americană, cât şi cea chineză îşi pierd din avânt, împreună cu noile tensiuni comerciale, există foarte puţine speranţe pentru o redresare puternică bazată pe exporturi".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici