- Home
- Economic
- BUCURESTI, (21.02.2020, 19:27)
- Mihai Gongoroi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Economiştii avertizează că omenirea se va confrunta cu „evoluţii catastrofale”, din cauza schimbărilor climatice
- Economiştii JP Morgan susţin că omenirea s-ar putea confrunta cu „evoluţii catastrofale”
- Urmările s-ar putea produce dacă nu se iau măsuri pentru a opri schimbările climatice
- Informaţiile reies dintr-un raport al băncii, citat de BBC
Urmărește
2179 afișări
Sursa FOTO: Profimedia
Viaţa „aşa cum o ştim” ar putea fi ameninţată de schimbările climatice, avertizează specialiştii JP Morgan.
Banca a anunţat că a angajat o echipă de cercetători „total independentă”, pentru a realiza un studiu privind efectele schimbărilor climatice.
Emisiile de carbon din următoarele decenii „vor continua să afecteze climatul timp de secole, într-un mod care este cel mai probabil ireversibil", mai scriu economiştii băncii.
Schimbările climatice ar putea afecta creşterea economică, valoarea companiilor şi preţul activelor listate, sănătatea şi viaţa oamenilor în ansamblu, dar şi speranţa de viaţă. Totodată, acestea pot cauza foamete, provoca migraţii, instabilitate politică şi chiar conflicte armate. Biodiversitatea şi numeroase specii ar fi de asemenea puse în pericol, mai scrie în studiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Liderul suprem al Iranului spune că inamicii vor primi un „răspuns zdrobitor”
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
Economiştii susţin că, pentru a diminua efectele schimbărilor climatice, emisiile de carbon trebuie să fie reduse la zero până în 2050. Un nivel zero presupune ca omenirea să nu emită mai mult dioxid de carbon decât reuşeşte natura să absoarbă.
Pentru a atinge acest obiectiv, economiştii propun însă o soluţie nepopulară în rândul majorităţii ţărilor şi factorilor de decizie: introducerea unei taxe globale pe carbon.
Ţările dezvoltate sunt îngrijorate în general că reducerea emisiilor de carbon ar afecta competitivitatea economiilor, în timp ce ţările mai puţin dezvoltate „văd activitatea intensivă, generatoare de emisii de carbon, ca pe o modalitate de creştere a nivelului de trai”.
„Deşi există o problemă globală, nu se întrevede o soluţie globală la acest moment", susţin autorii raportului.
JP Morgan a mai avertizat de-a lungul timpului despre impredictibilitatea pe care o aduce încălzirea planetei, însă limbajul din noul raport este mult mai puternică faţă de rapoartele anterioare.
Totodată, JP Morgan a fost puternic criticată în trecut pentru finanţările sale acordate proiectelor de dezvoltare de combustibili fosili.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Prințul Andrew se confruntă cu dificultăți financiare după ce Regele Charles i-a anulat alocația regală
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Jeff Bezos donează 10 miliarde de dolari pentru finanţarea luptei împotriva schimbărilor climatice
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Uraganele reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea publică. Care sunt bolile mortale nou apărute
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:15
Tomac: Votul va decide dacă R. Moldova face un salt uriaş înainte sau un pas la fel de mare înapoi
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian