Acuzaţii grave. Un patronat explică cum sunt înşelaţi consumatorii: Unii mici producători pun căcăreze de oaie în laptele de vacă / Motivul pentru care fac asta

Publicat: 29 11. 2019, 17:01
Actualizat: 31 12. 2020, 00:33

“Atenţionez consumatorii, pentru a nu fi înselaţi, că oile au lactaţie abia din primăvară şi caprele la fel, astfel încât nu ar trebui să existe pe piaţă lapte şi brânză proaspătă de oaie şi capră. Am văzut telemea de oaie proaspătă de oaie în piaţă, în Drumul Taberei, ceea ce m-a făcut să cred că a trecut doar laptele pe lângă acea oaie şi era lapte de vacă cu puţin miros de oaie. Laptele de vacă şi laptele de oaie au un miros specific”, a susţinut oficialul patronatului.

Cu toate acestea, potrivit lui Dorin Cojocaru, unii mici producători şi unele centre de colectare pun căcăreze de oaie în laptele de vacă pentru a-i da miros şi, astfel, înşeala consumatorii.

“Consumatorii să aibă grijă la miros, pentru că mirosul de lapte de oaie şi capră este unul fin, aparte, nu de bălegar sau de grajd. Am văzut în practica mea de 20 de ani, că sunt unii mici producători sau centre de colectare a laptelui care aruncă căcăreze de oaie în lapte ca să-i dea miros de oaie”, a avertizat el.

Preşedintele Patronatului Laptelui din România a mai spus că, în cadrul hipermarketurilor şi în comerţul civilizat, nu se practică aceste lucruri, întrucât atât producătorii, comercianţii, cât şi autorităţile controlează marfa.