Efectele RECESIUNII în SUA: Un sfert dintre adulţii de 18-30 de ani locuiesc în prezent cu părinţii

Peste un milion de absolvenţi de colegii din Statele Unite, promoţia 2008, născuţi în perioada istorică de "piaţă bull", cu dezvoltare rapidă, care a încheiat secolul trecut, au revenit în 2011 la casele părinteşti din cauza problemelor economice, marcând un record în materie.

Urmărește
165 afișări
Imaginea articolului Efectele RECESIUNII în SUA: Un sfert dintre adulţii de 18-30 de ani locuiesc în prezent cu părinţii

Milioane de tineri americani revin la casele părinteşti din cauza problemelor economice

Numărul tinerilor de 26 de ani care locuiesc cu părinţii a crescut cu aproape 46% din 2007, potrivit datelor Biroului de Recensământ colectate de Centrul pentru Populaţie al Universităţii Minnesota, relatează Bloomberg.

Anul trecut, numărul tinerilor cu vârste de 18-30 de ani care locuiau cu părinţii a crescut cu 3,9% faţă de 2010, la 20,7 milioane de persoane.

Datele scot în evidenţă dificultăţile cu care milioane de tineri americani se confruntă în găsirea unui loc de muncă, în urma celei mai lungi recesiuni de la Marea Depresiune.

Circa un sfert dintre adulţii americani de 18-30 de ani locuiesc în prezent cu părinţii, iar numărul gospodăriilor care reunesc mai multe generaţii este la cel mai ridicat nivel în peste 50 de ani.

"A avut loc o schimbare de atitudine. Părinţii sunt mai înţelegători, iar unii chiar se bucură", a declarat Kate Brooks, director pentru servicii de carieră la Colegiul pentru Arte Liberale al Universităţii Texas.

Numărul americanilor fără un loc de muncă a crescut cu 60%, la circa 12,5 milioane de persoane, de la 7,82 milioane de persoane în primul trimestru din 2008, potrivit datelor Bloomberg.

Rata şomajului a atins un vârf de 10% în octombrie 2009, iar în august a fost de 8,1%, cu mult peste nivelul de 5,1% din martie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici