Efectul 5G: Utilizarea tehnologiei 5G va duce la creşterea productivităţii şi a eficienţei economiei | STUDIU

Productivitatea şi eficienţa vor creşte ca urmare a utilizării tehnologiei 5G, care va schimba modul în care funcţionează multe sectoare economice, serviciile pentru consumatori şi competenţele angajaţilor, contribuind cu 1,3 trilioane de dolari la PIB-ul global până în 2030, arată un raport al PwC.

Urmărește
402 afișări
Imaginea articolului Efectul 5G: Utilizarea tehnologiei 5G va duce la creşterea productivităţii şi a eficienţei economiei | STUDIU

Efectul 5G: Utilizarea tehnologiei 5G va duce la creşterea productivităţii şi a eficienţei economiei | STUDIU

Raportul PwC arată că tehnologia 5G va mări productivitatea economiei globale, contribuind în următorii nouă ani cu 1,3 trilioane de dolari la PIB-ul mondial.

„Estimările PwC arată că utilizarea tehnologiei 5G, alături de investiţiile în inteligenţa artificială (AI) şi Internet of Things (IoT), poate duce la optimizarea modelelor de afaceri, la produse noi şi servicii rapide şi eficiente, câştigurile urmând să accelereze începând din 2025, pe măsură ce aplicaţiile compatibile cu 5G vor deveni tot mai răspândite. Dincolo însă de oportunităţi, folosirea acestei tehnologii vine şi cu riscuri noi, ceea ce face esenţială revizuirea modului în care este abordată securitatea cibernetică, pentru siguranţa tuturor utilizatorilor: consumatori, companii şi societate”, a declarat Mircea Bozga, reprezentantul PwC România.

Realizatorii raportului mai susţin că America de Nord va înregistra cel mai mare procent de creştere a PIB, urmată de Asia şi Oceania şi apoi de Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

La nivel sectorial, se preconizează că SUA şi Australia vor câştiga cel mai mult din aplicaţiile 5G pentru servicii financiare, India din cele pentru utilităţi, iar China şi Germania în industria prelucrătoare.

Mai mult de jumătate din impactul economic global al tehnologiei 5G, respectiv 530 miliarde dolari, va fi generat de transformările sectorului de sănătate şi asistenţă socială. „Accelerarea telemedicinei în timpul pandemiei COVID-19 a oferit o altă perspectivă asupra viitorului asistenţei medicale, dovedindu-şi eficienţa atât în relaţia cu pacienţii, cât şi la nivelul costurilor. Aplicaţiile 5G includ monitorizare şi consultaţii de la distanţă, schimb de date între spitale în timp real, comunicarea medic-pacient îmbunătăţită şi automatizare în spitale pentru a reduce costurile”, au explicat cei de la PwC.

Alte industrii care vor beneficia de utilizarea 5G sunt utilităţile, media şi divertismentul, producţia şi serviciile financiare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici