Efectul Trump: Acţiunile companiilor europene dependente de export scad înaintea alegerilor din SUA. Candidatul Partidului Republican promite noi taxe vamale

Perspectiva ca Donald Trump să impună o serie de noi taxe vamale dacă va câştiga alegerile prezidenţiale din SUA de luna viitoare a afectat acţiunile companiilor europene sensibile la export, cum ar fi producătorii de automobile şi grupurile de produse de lux.

Urmărește
91 afișări
Imaginea articolului Efectul Trump: Acţiunile companiilor europene dependente de export scad înaintea alegerilor din SUA. Candidatul Partidului Republican promite noi taxe vamale

Un coş de 28 de acţiuni europene expuse la tarifele SUA, compilat de Barclays, a scăzut cu 7% de la sfârşitul lunii septembrie, pe măsură ce şansele fostului preşedinte de a câştiga alegerile au crescut. Coşul, care include Diageo, LVMH şi Volkswagen, a scăzut cu 2% până acum în acest an, comparativ cu o creştere de 8% pentru piaţa bursieră europeană în general, notează Financial Times.

Scăderile arată cum promisiunea lui Trump de a lansa un război comercial dacă va câştiga un al doilea mandat la Casa Albă exercită o presiune suplimentară asupra industriilor care se luptă deja cu economiile interne slabe şi cu o încetinire a cererii de pe pieţele lor cheie din China.

Trump a declarat că va introduce noi taxe asupra bunurilor importate, stabilind tarife de până la 20% pentru Europa şi 60% pentru China, ceea ce a determinat FMI să avertizeze că politicile sale vor pune în pericol creşterea economică globală.

Sondajele sugerează că Donald Trump se află la egalitate cu vicepreşedintele Kamala Harris înainte de alegerile din 5 noiembrie şi a depăşit-o pe rivala sa ca fiind candidatul în care americanii au cea mai mare încredere în economie, potrivit unui sondaj Financial Times publicat săptămâna aceasta.

Mai multe companii din coşul Barclays obţin mai mult de 30% din venituri în SUA, inclusiv Daimler Truck, grupul chimic Arkema şi Diageo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici