- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
EIU menţine avertizările referitoare la vulnerabilitatea României la condiţiile financiare externe
Economist Intelligence Unit (EIU) menţine avertizările privind vulnerabilitatea României la condiţiile financiare de pe alte pieţe, pe fondul nevoilor ridicate de finanţare externă.
EIU menţine avertizările referitoare la vulnerabilitatea României la condiţiile financiare externe
"Europa Centrală şi de Est a beneficiat de creşterea încă puternică din zona euro, deşi în cazul unor state, precum România şi Bulgaria, cerinţele de finanţare externă sunt ridicate, astfel că aceste ţări sunt vulnerabile la schimbarea sentimentului investitorilor", se arată în cea mai recentă ediţie a prognozei globale a EIU.
Potrivit analiştilor, România este una dintre ţările cele mai vulnerabile la turbulenţele financiare internaţionale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Finanţarea deficitului de cont curent, realizată până în prezent prin investiţii străine directe, va deveni din ce în ce mai dificilă, pe măsură ce privatizările se finalizează, notează EIU.
O altă problemă subliniată de analişti este deprecierea leului începută în vara anului trecut, întrucât cea mai mare parte a datoriei externe este denominată în euro.
Analiştii EIU au publicat date similare privind vulnerabilitatea României la turbulenţele externe în ediţia anterioară a prognozei globale.
Comisia Naţională de Prognoză anticipează pentru acest an un deficit de cont curent de 13,6% din PIB, comparativ cu 13,9% în 2007.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO