Electrica S.A şi IHC vor forma o companie care va produce echipamente energetice verzi

  • Electrica S.A şi IHC vor forma o companie care va produce echipamente energetice verzi, precum soluţii de stocare şi contoare inteligente.
  • De asemenea, va dezvolta şi opera o infrastructură pentru încărcarea autovehiculelor electrice, afirmă Sebastian Burduja.
Urmărește
269 afișări
Imaginea articolului Electrica S.A şi IHC vor forma o companie care va produce echipamente energetice verzi

Electrica S.A şi IHC vor forma o companie care va produce echipamente energetice verzi

„Parteneriatul România-UAE continuă în energie: Electrica S.A şi IHC vor forma o companie care va produce echipamente energetice verzi, precum soluţii de stocare şi digitalizare a reţelei de distribuţie a energiei electrice (contoare inteligente) şi va dezvolta şi opera o infrastructură pentru încărcarea autovehiculelor electrice”, scrie pe Facebook ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

El arată că a susţinut constant că parteneriatul cu Emiratele Arabe Unite (EAU) este o oportunitate strategică pentru România în general şi pentru sectorul energetic românesc în mod special.

„De asemenea, am spus că revoluţia energetică demarată de ţara noastră trebuie să însemne nu doar importul de echipamente fabricate de alţii, ci oportunitatea creşterii industriei româneşti. Asta înseamnă locuri de muncă, salarii mai bune şi şansa României de a exporta produse şi servicii cu valoare adăugată mare, <made in Romania>. Consiliul de Administraţie al Electrica a aprobat astăzi constituirea unei societăţi pe acţiuni (joint-venture) împreună cu EsyaSoft Holding Ltd., parte a International Holding Company (IHC). Compania va produce şi opera tehnologii avansate pentru energie verde, care vor deservi atât piaţa naţională, cât şi cea europeană”, adaugă Burduja.

Ministrul Energiei precizează că, în noua societate, Electrica va deţine 25% din capitalul social, iar EsyaSoft 75%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici