Blaga a fost validat cu 46 de voturi "pentru", 4 "împotrivă" şi două abţineri.
Ministrul desemnat a afirmat la audieri că va folosi fondurile atrase prin Programul Operaţional Regional (POR) şi cele transfrontaliere "pentru dezvoltarea armonioasă a regiunilor României".
Referindu-se la POR, el a afirmat că numărul mare de proiecte depuse nu sunt echilibrate pe axele de dezvoltare ale programului, menţionând axa 2, unde valoarea proiectelor este dublă faţă de fondurile alocate.
El a arătat că ar putea fi iniţiate discuţii cu Comisia Europeană cu privire la posibilitatea de a trece fondurile de la o axă la alta, şi chiar de la un program la altul în cadrul aceleiaşi axe.
Blaga a spus că trebuie promovate parteriatele public-private pentru înlăturarea decalajelor dintre regiuni. "Ne este jenă să spunem că anumite comunităţi sunt foarte sărace, că nu au capacitate administrativă", a continuat viitorul ministru.
El a arătat că România a suplimentat numărul de unităţi teritorial administrative, în contextul în care alte ţări europene, cum ar fi Danemarca, le-a redus.
Pe de altă parte, ministrul desemnat a apreciat că programele derulate de Ministerul Dezvoltării care vizează extinderea fondului locativ şi îmbunătăţirea infrastructurii în mediul rural şi urban sunt în număr prea mare.
"Nu e bine să fie mai multe programe cu aceeaşi temă", a spus Blaga, adăugând că un număr mai redus ar permite utilizarea mai eficientă a fondurilor.
Referitor la programul de reabilitare termică a locuinţelor, el a afirmat că intenţionează să majoreze participaţia fondurilor de la bugetul de stat până la 50%.
El a menţionat că a lucrat în ultima perioadă cu Laslo Borbely, actualul ministru al Dezvoltării, şi deţine un raport privind proiectele derulate în ultima perioadă.