Elon Musk anunţă mutarea sediilor X şi SpaceX

  • Elon Musk anunţă mutarea sediilor X şi SpaceX din California în Texas, criticând legislaţia recentă a statului California privind sprijinul pentru elevii LGBTQ.
  • Mutarea este parte a strategiei lui Musk de centralizare a afacerilor sale în Texas, unde dezvoltă proiecte noi precum comunitatea Snailbrook şi are planuri şi pentru înfiinţarea unei universităţi.
  • Această decizie continuă serie de relocări strategice ale lui Musk, inclusiv transferul sediului Tesla în Texas în 2021 şi mutarea SpaceX din Delaware în Texas, subliniind preocupările sale legate de mediul de afaceri şi reglementările din alte regiuni.
Urmărește
1021 afișări
Imaginea articolului Elon Musk anunţă mutarea sediilor X şi SpaceX

Elon Musk anunţă relocarea sediilor X şi SpaceX

Elon Musk a anunţat planuri de relocare a sediilor X şi SpaceX din California în Texas, scrie The Verge. Această decizie vine în urma criticilor lui Musk la adresa legislaţiei recente din California, menită să sprijine elevii LGBTQ, făcând referire la Legea Adunării 1955, semnată de guvernatorul Gavin Newsom. Într-un tweet, Musk a menţionat această lege şi altele drept motive pentru mutarea SpaceX din Hawthorne, California, în Starbase, Texas. ”Din cauza acestei legi şi a multor altora care au precedat-o, atacând atât familiile, cât şi companiile, SpaceX îşi va muta acum sediul central din Hawthorne, California, la Starbase, Texas.”

Compania X, cu sediul actual în San Francisco, va fi de asemenea mutată în Austin, Texas, conform postărilor ulterioare ale lui Musk. Această relocare face parte din strategia mai largă a lui Musk de a centraliza interesele sale de afaceri în Texas, unde dezvoltă proiecte precum comunitatea Snailbrook şi planifică, potrivit rapoartelor, înfiinţarea unei universităţi.

Această mutare nu este fără precedent pentru Musk, care anterior a transferat sediul Tesla din California în Texas în 2021, în urma închiderii fabricii Fremont din cauza pandemiei. În plus, Musk a depus actele pentru mutarea SpaceX din Delaware în Texas la începutul acestui an, după contestaţiile legale privind pachetul său de compensaţii. Aceste relocări subliniază eforturile continue ale lui Musk de a-şi consolida operaţiunile în Texas, în contextul preocupărilor legate de reglementare şi mediul de afaceri în alte părţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici