Elon Musk dă în judecată mai multe companii şi asociaţii pe care le acuză că au boicotat platforma X

  • Elon Musk dă în judecată mai multe companii şi agenţii de publicitate pe care le acuză că au boicotat ptaforma X/Twitter.
  • Reprezentanţii X susţin că, astfel, compania lui Musk a fost privată de miliarde de dolari.
  • Procesul vizează şi companii celebre.
Urmărește
163 afișări
Imaginea articolului Elon Musk dă în judecată mai multe companii şi asociaţii pe care le acuză că au boicotat platforma X

Elon Musk dă în judecată mai multe companii şi asociaţii pe care le acuză că au boicotat platforma X

X/Twitter a lui Elon Musk dă în judecată un grup de agenţi de publicitate şi companii importante, acuzându-le că au acceptat ilegal să „boicoteze” platforma, potrivit BBC.

Plângerea a fost depusă la un tribunal din Texas împotriva giganţilor din alimentaţie Unilever şi Mars, a companiei de asistenţă medicală CVS Health şi a companiei de energie regenerabilă Orsted, împreună cu o asociaţie comercială numită World Federation of Advertisers (WFA).

X susţine că a fost privată de „miliarde de dolari” în venituri. Totuşi, experţii juridici spun că este puţin probabil ca demersul să reuşească deoarece orice înţelegere între companii va fi greu de dovedit. În plus, chiar dacă demersul reuşeşte, X nu poate obliga companiile să cumpere spaţiu publicitar pe platformă.

Procesul se referă la anul 2022 imediat după ce Musk a cumpărat X, pe atunci cunoscut sub numele de Twitter.

Unele companii se fereau de publicitatea pe platformă, deoarece existau îngrijorări legate de noul proprietar care nu ar fI fost suficient de decis ca să elimine conţinutul online dăunător.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici