Elon Musk se judecă cu un toboşar de heavy metal într-un proces cu o miză de 56 de miliarde de dolari

  • Elon Musk a înfruntat producătorii auto din Detroit, traderii şi autorităţile de reglementare a valorilor mobiliare.
  • Săptămâna viitoare, el se va confrunta în instanţă cu un toboşar de thrash metal care speră să îl deposedeze pe Musk de plăţile sale de 56 de miliarde de dolari, scrie Reuters.
Urmărește
8230 afișări
Imaginea articolului Elon Musk se judecă cu un toboşar de heavy metal într-un proces cu o miză de 56 de miliarde de dolari

Procesul îl va opune pe cel mai bogat om din lumeşi pe unul dintre cei mai mici investitori ai producătorului de automobile electrice, Richard Tornetta, care deţinea doar nouă acţiuni atunci când a intentat procesul, în 2018.

Dacă va avea succes, pachetul de acţiuni acordate lui Musk în 2018 va fi anulat, în beneficiul Tesla. Tornetta nu solicită despăgubiri pentru el însuşi.

Din punct de vedere istoric, cazurile intentate de investitori cu o miză economică aproape nesemnificativă în litigiu au fost criticate de grupurile de afaceri ca fiind "procese deranjante". Astfel de procese se încheie adesea rapid printr-o înţelegere nemonetară şi o plată către avocaţii care reprezintă reclamantul.

Cazul lui Tornetta a supravieţuit unei moţiuni în 2019 şi se îndreaptă spre un proces de o săptămână, care începe luni la Wilmington, Delaware, şi care va cuprinde mărturiile lui Musk, care luna trecută a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari.

Pachetul salarial a fost criticat pe scară largă, iar sistemul de pensionare a profesorilor din California, cunoscut sub numele de CalSTRS, s-a numărat printre investitorii care au votat împotriva acestuia.

Experţii juridici au declarat că este puţin probabil ca astfel de acţionari mari să se adreseze justiţiei, deoarece ar putea invita o ripostă din partea lui Musk şi ar putea tăia accesul la conducere.

CalSTRS a refuzat să comenteze.

Nu este clar de ce Tornetta a intentat acest proces. El nu a răspuns la o solicitare de comentarii, iar avocaţii săi au refuzat să comenteze.

Compania lui Tornetta creează echipamente audio aftermarket pentru pasionaţii de personalizare a maşinilor. Tornetta apare, de asemenea, în videoclipuri în care cântă la tobe în legendarul fost club newyorkez CBGB cu trupa sa metal "Dawn of Correction", care acum a dispărut, El îşi descria prestaţia muziclă ca fiind "o lovitură rapidă în faţă cu o cizmă cu vârf de oţel".

Plângerea lui Tornetta susţine că Musk a dictat termenii pachetului de salarii unui consiliu de administraţie care îi era tributar miliardarului şi susţine că a fost supus apoi votului acţionarilor care au fost induşi în eroare cu privire la dificultatea atingerii anumitor obiective.

Pachetul salarial contestat îi permite lui Musk să cumpere 1% din acţiunile Tesla cu un discount mare de fiecare dată când sunt atinse anumite obiective financiare şi de performanţă în creştere; în caz contrar, Musk nu primeşte nimic. Tesla a atins 11 din cele 12 obiective, în timp ce valoarea sa a crescut pentru scurt timp de la 50 de miliarde de dolari la peste 1.000 de miliarde de dolari, potrivit documentelor din instanţă.

Musk şi directorii susţin în documentele depuse în instanţă că pachetul l-a ţinut pe Musk concentrat asupra Tesla într-o perioadă dificilă şi a dus la o creştere de 10 ori a preţului acţiunilor.

Avocaţii care se ocupă de cazuri precum cel al lui Tornetta nu sunt plătiţi de către reclamant. Dacă procesul are succes, ei vor cere judecătorului să ordone pârâtului să le plătească onorariile, care ar putea fi de ordinul milioanelor de dolari. Nu este clar cât de mult ar putea cere firmele de avocatură dacă Tornetta va avea câştig de cauză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici