Enel ar putea lista la bursă 40% din capitalul diviziei de energie regenerabilă în 2009

Enel ar putea lista anul viitor la bursă o cotă cuprinsă între 30% şi 40% din capitalul Greenpower, divizia producătoare de energie din surse regenerabile, dacă situaţia de pe piaţa de profil va permite această operaţiune, a declarat directorul executiv al grupului energetic italian, Fulvio Conti.

Urmărește
30 afișări
Imaginea articolului Enel ar putea lista la bursă 40% din capitalul diviziei de energie regenerabilă în 2009

Enel ar putea lista la bursă 40% din capitalul diviziei de energie regenerabilă în 2009

"Listarea o vom face pentru a permite şi altor investitori să ia parte la dezvoltarea sectorului de energie regenerabilă. Cota de 40% este ideală pentru că ne permite păstrarea controlului companiei", a precizat Conti, preluat de Reuters.

Enel încearcă să unească toate activităţile comapaniei legate de energia din surse regenerabile în cadrul Greenpower, iar procesul va fi complet finalizat în următoarele săptămâni.

"Compania Greenpower va fi un jucător important pe piaţa energiei regenerabile pentru că are activităţi în toate sectoarele domeniului energiei regenerabile", a declarat Conti.

Greenpower activează în domeniul energiei eoliene, geotermale, hidroelectrice şi solare în 22 de state.

Enel va investi în următorii ani şase miliarde de euro în proiecte din domeniul energiei din surse regenerabile.

Valoarea de piaţă a Greenpower ar putea ajunge la 14 miliarde de euro, potrivit analiştilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici