- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Enel va prelua Electrica Muntenia Sud cel târziu în luna iunie 2008
Grupul italian Enel va prelua cu drepturi depline Electrica Muntenia Sud în luna mai sau cel târziu la finele lunii iunie, iar până la 30 aprilie trebuie să plătească aproape 400 milioane de euro pentru pachetul majoritar de 51%, a declarat, miercuri, directorul tehnic al Electrica, Şerban Tudor.
Enel va prelua Electrica Muntenia Sud cel târziu în luna iunie 2008 (Imagine: Mediafax Foto)
Enel a fost desemnat, în 2006, câştigător al procesului de privatizare a Electrica Muntenia Sud. Contractul de privatizare a fost semnat în luna iunie a anului trecut, iar tranzacţia presupune achiziţia directă de titluri şi majorarea capitalului social. Grupul italian va plăti direct statului 394,8 milioane euro pentru 51% din acţiunile Electrica Muntenia Sud şi va efectua o majorare de capital în urma căreia va deţine 67,5% din companie, prin subscrierea de noi acţiuni, în sumă de 425,2 milioane euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Netanyahu a declarat că există progrese în negocierile cu Hamas în Gaza. O rachetă lansată de Houthi a fost interceptată deasupra Israelului
-
Cum sărbătoresc europenii Crăciunul? Tradiţii unice şi fascinante din diferite culturi
-
Israelul vrea ca grupul rebel Houthi să fie desemnat organizaţie teroristă
-
Turcia vrea să încheie un acord maritim cu Siria
"În luna aprilie va avea loc Adunarea Generală a Acţionarilor şi întrunirea Consiliului de Administraţie pentru a aproba majorarea de capital de către Enel de la 51% la 67,5% din acţiunile Electrica Muntenia Sud", a spus Tudor.
Potrivit acestuia, la majorarea de capital va putea participa şi Fondul Proprietatea cu 1,5 milioane de euro pentru păstrarea participaţiei de 12% din capitalul filialei de distribuţie şi furnizare a energiei.
"Dacă Fondul Proprietatea nu va participa la majorarea de capital, îşi va diminua participaţia la 8%", a adăugat directorul tehnic al Electrica.
Guvernul a aprobat, în urmă cu o săptămână, o serie de măsuri pentru finalizarea tranzacţiei cu Enel, a anunţat premierul Călin Popescu Tăriceanu.
El a precizat că, în urma discuţiilor cu Comisia Europeană, s-a renunţat la unele prevederi care erau în contradicţie cu legislaţia europeană în materie de concurenţă.
Vicepreşedintele AVAS Laszlo Gyerko a declarat la începutul lunii pentru MEDIAFAX că finalizarea tranzacţiei ar putea avea loc până la 15 aprilie, după ce Guvernul va aproba, în cursul lunii martie, o hotărâre în acest sens.
Electrica Muntenia Sud distribuie şi furnizează către populaţie electricitate în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu.
Comisia Europeană a aprobat, în luna decembrie din 2007, achiziţia Electrica Muntenia Sud de către Enel, apreciind că tranzacţia nu va afecta mediul concurenţial.
Principalele operaţiuni ale grupului italian sunt de generare, distribuţie şi furnizare de electricitate, iar Enel activează şi în sectorul gazelor. Grupul operează în principal în Italia, dar şi în Spania, Bulgaria, România, Slovacia, Rusia, Franţa şi în America de Nord şi de Sud.
Enel mai deţine în România companiile Enel Electrica Dobrogea şi Enel Electrica Banat, filiale Electrica preluate în 2004.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.