Enel: Vânzarea activelor din România şi Slovacia se află în stadiu avansat

Procesul de vânzare a activelor Enel din România şi Slovacia este aproape de a fi încheiat, a declarat joi directorul general al grupului, Francesco Starace, care a reiterat că investitorii interesaţi pot depune oferte angajante până la finele lui noiembrie.

Urmărește
545 afișări
Imaginea articolului Enel: Vânzarea activelor din România şi Slovacia se află în stadiu avansat

Enel: Vânzarea activelor din România şi Slovacia se află în stadiu avansat (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Vânzarea activelor se află într-un stadiu avansat. Există un anumit număr de cumpărători potenţiali, iar ofertele angajante vor fi primite pentru fiecare ţară în parte până la finele lunii noiembrie, la o distanţă de trei săptămâni", a spus Starace în timpul unei audieri în parlamentul italian, citat de publicaţia online Il Sole 24 Ore.

Starace a precizat că vânzarea activelor Enel din România şi Slovacia "nu reprezintă un vot de neîncredere în cele două pieţe", ci că unităţile din cele două ţări au fost active uşor de identificat în încercarea de a atinge cifra ţintiţă prin programul de reducere al datoriilor.

Enel este compania de utilităţi cu cele mai mari datorii din Europa, astfel că grupul italian a decis să vândă active în valoare de peste 4 miliarde de euro pâna la finalul acestui an, pentru a reduce nivelul datoriei şi pentru a-şi păstra ratingul pentru investiţii.

În România, unde Enel deţine o treime din piaţa distribuţiei de energie, grupul vrea să vândă 64,4% din Enel Distribuţie Muntenia şi Enel Energie Muntenia, 51% din Enel Distribuţie Banat, Enel Distribuţie Dobrogea şi Enel Energie, precum şi 100% din compania de servicii Enel România (deţinută prin Enel Investment Holding BV).

Compania de stat Nuclearelectrica a anunţat, în septembrie, că analizează posibilitatea de a cumpăra o parte dintre operaţiunile Enel în România, însă nu a înaintat încă nicio ofertă, decizia urmând să fie discutată de către acţionari.

Companiile Enel din România au înregistrat anul trecut venituri de 1,12 miliarde de euro şi profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 289 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici