- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ERATĂ: Cifra de afaceri a Holcim România a scăzut cu 20% anul trecut, la 200 milioane euro
(modifică estimarea legată de evoluţia cifrei de afaceri a companiei în acest an, în paragraful 5; rulajul ar putea scădea cu 5%, nu cu 15%, cum a apărut iniţial)
Producătorul de materiale de construcţii Holcim România, parte a grupului elveţian Holcim, a înregistrat o cifră de afaceri de 200 milioane euro anul trecut, în scădere cu 20% faţă de 2009, din cauza efectelor crizei economice şi a condiţiilor dificile de pe piaţă.
Profitul din exploatare a scăzut cu 53%, de la 54 milioane euro în 2009 la 25 milioane euro, a anunţat miercuri compania, într-un comunicat.
Potrivit raportului anual al grupului elveţian, volumul vânzărilor de ciment şi clincher ale Holcim România a scăzut anul trecut cu 14,5%, iar preţul mediu al cimentului s-a redus cu 10,9% pe piaţa românească.
Totodată, volumul vânzărilor de agregate din România a fost în scădere.
Directorul executiv al Holcim, Markus Wirth, a declarat, într-o conferinţă de presă, că afacerile companiei ar putea stagna în acest an sau scădea cu 5%.
"Sunt optimist. Şi sunt convins că România a atins punctul de minim în ultimul trimestru din 2010 (...) Când economia creşte, într-o ţară ca România, atunci şi piaţa construcţiilor creşte", a spus Wirth.
Referindu-se la piaţa cimentului, principalul produs al companiei, Wirth a afirmat că vânzările au scăzut cu 12% în volum în 2010 şi ar putea stagna sau scădea cu până la 5%.
Reprezentantul Holcim a afirmat că majorările pieţei din perioada de boom nu au fost sustenabile, iar ulterior scăderile au consemnat un ritm similar.
"Pe ciment o creştere anuală sustenabilă este de o cifră", a adăugat Wirth.
El a mai spus că pe segmentul infrastructurii "există mai multă viaţă", aducând ca exemplu licitaţile lansate pentru Coridorul IV Pan-European, iar pe segmentul imobiliar preţul locuinţelor va reîncepe să crească atunci când cererea îşi va reveni.
Holcim (România) SA deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 20 staţii ecologice de betoane, 5 staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are aproximativ 1.100 angajaţi.
Grupul elveţian este unul dintre cei mai importanţi furnizori internaţionali de ciment şi agregate, precum şi betoane şi asfalt, incluzând serviciile aferente. Grupul este prezent în peste 70 de ţări şi are aproximativ 80.000 de angajaţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Guvernul PSD – PNL a distribuit presei scrisoarea Guvernului ucrainean trimisă acum 9 luni care explică de ce George Simion are interdicţie în Ucraina
-
Rareş Bogdan, despre scrisoarea Kievului: Ciolacu minte, şi-l doreşte cu disperare pe Simion în turul 2
-
Iohannis s-a văzut cu Scholz la Berlin: discuţii despre stimularea investiţiilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO