- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Erdogan: Băncile turceşti adoptă sistemul de plăţi rusesc
Cinci bănci turceşti au adoptat sistemul rus de plăţi Mir, a declarat preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la întoarcerea de la discuţiile cu preşedintele Vladimir Putin din staţiunea Soci de la Marea Neagră, relatează Bloomberg.
Erdogan: Băncile turceşti adoptă sistemul de plăţi rusesc
Plata în ruble va fi o sursă de sprijin financiar atât pentru Rusia, cât şi pentru Turcia, a spus Erdogan, adăugând că guvernatorii băncilor centrale din cele două ţări s-au întâlnit, de asemenea, în timpul vizitei. Putin şi Erdogan au convenit să înceapă să treacă la plata parţială în ruble pentru livrările de gaze naturale în cadrul discuţiilor de la Soci.
În timp ce Turcia şi-a exprimat opoziţia faţă de invazia Rusiei în Ucraina, s-a abţinut să se alăture sancţiunilor americane şi europene împotriva Rusiei. De asemenea, a continuat să importe energie din Rusia, care furnizează un sfert din importurile sale de ţiţei şi aproximativ 45% din livrările de gaze naturale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
De asemenea, Rusia a furnizat Turciei lichidităţile valutare atât de necesare, transferând miliarde de dolari către o filială a Rosatom cu sediul în Turcia pentru finalizarea construcţiei unei centrale nucleare pe coasta mediteraneană.
De asemenea, Erdogan a declarat că va vizita centrala nucleară Akkuyu, care a fost în centrul unei controverse, după ce un contractor turc de top a fost înlăturat de compania de stat rusă Rosatom. Nici Turcia şi nici Rusia nu vor accepta o întârziere în ceea ce priveşte finalizarea centralei, a declarat Erdogan.
Ministerele din Turcia lucrează, de asemenea, pentru a intermedia un acord privind exporturile de cereale ruseşti, a spus Erdogan. Zeci de nave sunt blocate în porturile Mării Negre. Ucraina a făcut primul transport de cereale de la invazia Rusiei, la 1 august, iar vineri alte trei nave au părăsit porturile ucrainene.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO