Ericsson va asigura întreţinerea şi operarea reţelelor Romtelecom şi Cosmote. Compania preia 730 de angajaţi

Romtelecom şi Cosmote au semnat un contract pe şapte ani cu Ericsson, în urma căruia compania suedeză va asigura servicii de suport integrat în zona de operare şi întreţinere reţea şi va prelua aproximativ 730 de angajaţi ai celor doi operatori telecom.

Urmărește
714 afișări
Imaginea articolului Ericsson va asigura întreţinerea şi operarea reţelelor Romtelecom şi Cosmote. Compania preia 730 de angajaţi

Ericsson va asigura întreţinerea şi operarea reţelelor Romtelecom şi Cosmote. Compania preia 730 de angajaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Unităţile Întreţinere Reţea Pasivă, respectiv Monitorizare şi Operare Reţea Fixă şi Mobilă vor fi transferate la Ericsson România", a anunţat, printr-un comunicat, Romtelecom.

Compania suedeză a fost selectată în urma unei licitaţii la care au participat jucători importanţi de pe piaţa de telecomunicaţii locală şi internaţională.

"Începând cu perioada următoare, un număr de aproximativ 730 angajaţi din echipele Romtelecom şi Cosmote anterior menţionate se vor alătura organizaţiei Ericsson Global Services", se arată în comunicat.

Potrivit unor surse din piaţa telecomunicaţiilor citate de MEDIAFAX la începutul lunii iunie, la licitaţie au mai participat subsidiarele locale ale Alcatel Lucent şi Huawei.

Contractul pe şapte ani prevede ca Ericsson să preia responsabilitatea pentru operarea şi întreţinerea reţelelor cu şi fără fir, transmisie, domenii core şi IP, precum şi operarea reţelelor pentru sistemele de suport operaţiuni ale Romtelecom şi Cosmote România.

"România este o piaţă foarte importantă pentru Ericsson, motiv pentru care această ţară găzduieşte unul dintre cele patru Centre Globale de Servicii. Acest acord ne va înlesni cunoaşterea pieţei din România, susţinând în acelaşi timp aceşti operatori să îşi optimizeze calitatea reţelei, calitatea serviciilor în general, îmbunătăţind experienţa clienţilor - pentru a încuraja loializarea în rândul utilizatorilor finali", a declarat Jean-Claude Geha, vicepreşedinte şi şef al Managed Services Ericsson.

Centrele Globale de Servicii ale Ericsson - situate în China, India, Mexic şi România - găzduiesc centre de operare reţea globale care, în colaborare cu centrele locale şi regionale, oferă servicii de suport integrat pentru reţele ce deservesc 1 miliard de abonaţi.

Centrele Globale de Servicii dezvoltă de asemenea competenţe pentru a susţine organizaţiile regionale în livrarea de servicii profesionale pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii, precum consultanţă, IT, integrarea sistemelor, implementarea reţelei şi suport pentru clienţi.

Actualul contract extinde parteneriatul dintre Ericsson şi Romtelecom.

La finele anului 2009, Romtelecom a anunţat că va transfera către Ericsson România, începând cu 11 ianuarie 2010, aproximativ 400 angajaţi din departamentele Comutaţie şi Electroalimentare, în baza unui acord pe o perioadă de cinci ani pentru externalizarea unor operaţiuni de teren.

Romtelecom este unul dintre cei mai mari operatori locali de telecomunicaţii. Acţionari sunt grupul elen OTE - 54,01% şi Ministerul pentru Societatea Informaţională - 44,99%. Grupul german Deutsche Telekom deţine 40% din OTE Group.

Anul trecut, Romtelecom a raportat venituri totale de 609,5 milioane de euro, în scădere cu 1,6% faţă de 2012. Profitul operaţional înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) a fost de 147,7 milioane de euro la nivelul întregului an, în scădere cu 11,1% comparativ cu 2012.

Cosmote România este al treilea jucător de pe piaţa de telefonie mobilă, după Orange România şi Vodafone România.

În 2013, veniturile au scăzut cu 0,9%, la 458,5 milioane de euro. Profitul operaţional pro forma înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) a fost 119 milioane de euro, cu aproape 1% mai redus faţă de 2012.

Operatorul mobil are ca acţionari pe Cosmote Group, parte a OTE Group - 70% şi Romtelecom - 30%.

Filiala locală a companiei suedeze Ericsson avea peste 1.400 de salariaţi şi afaceri de 543,7 milioane de lei în 2011, conform ultimelor date disponibile la Ministerul Finanţelor Publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici