- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (08.05.2013, 16:59)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ernst&Young: România este percepută de şefii de companii ca fiind mai puţin coruptă decât Cehia sau Ungaria
Mediul de afaceri din România este perceput de şefii de companii locale ca fiind mai puţin corupt decât în cazul altor şapte ţări din UE, printre care Slovacia, Cehia, Ungaria, Spania şi Portugalia, însă se situează înaintea altor 14 state, potrivit unui studiu Ernst&Young (E&Y).
Urmărește
251 afișări
Ernst&Young: România este percepută de şefii de companii ca fiind mai puţin coruptă decât Cehia sau Ungaria (Imagine: Viorel Dudau / MediafaxFoto)
E&Y a contactat 3.459 de membri din conducerea unor companii din 36 de ţări, inclusiv 22 din UE. Estonia, Letonia şi Lituania au fost tratate de firma de consultanţă ca o singură entitate - Ţările Baltice.
Practicile de corupţie sunt larg răspândite în business, consideră 57% dintre directorii de companii consultaţi în cele 36 de ţări.
România se situează uşor peste medie, cu 61 din cele 100 de persoane chestionate afirmând că astfel de procedee sunt larg răspândite în business-ul local.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Slovenia este percepută de şefii de companii drept cea mai coruptă ţară din UE (96% din respondenţi considerând corupţia larg răspândită în afaceri), urmată de Grecia şi Slovacia (ambele 84%), Cehia (73%), Portugalia (72%), Ungaria (70%), Spania (65%), România (61%), Italia (60%), Belgia (51%), Ţările Baltice (47%), Austria (46%), Irlanda (43%), Marea Britanie (37%), Germania (30%), Franţa (27%) şi Olanda (23%).
Suedia şi Finlanda (fiecare cu 12%) au cele mai puţin corupte medii de business.
La nivelul celor 36 de state incluse în raport, Slovenia (96%) este percepută drept cea mai coruptă ţară, în timp ce Elveţia (10%) se află la polul opus.
Dintre cele 27 de ţări membre UE, nu au fost incluse în raport Bulgaria, Cipru, Danemarca, Luxembourg şi Malta.
Există o discrepanţă majoră între percepţia corupţiei la nivelul întregului mediu de afaceri dintr-o ţară şi cea din domeniul în care activează respondentul, se arată în studiu.
Astfel, la nivelul celor 36 de state, 26% din respondenţi consideră că în domeniul lor mita este o practică obişnuită pentru obţinerea de contracte, în timp ce 57% au o astfel de opinie despre întregul mediu de afaceri.
În România, doar 19% dintre cei consultaţi consideră că practicile de corupţie sunt prezente în aria lor de afaceri.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe