- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Estimările din iunie ale FMI vor fi mult mai rele decît cele prezentate în aprilie
Noile estimări privind economia mondială ale Fondului Monetar Internaţional vor mult mai scăzute, pe fondul menţinerii ratelor de infecţie cu COVID-19 şi al redresării lente, a declarat Gita Gopinath, economistul şef al FMI, într-un mesaj video citat de Business Insider.
Organizaţia urmează să-şi lanseze noile estimări pe 24 iunie, la aproximativ două luni după ce cele din aprilie, în care consemna că recesiunea generată de coronavirus va fi cea mai gravă cădere din aproape un secol. Proiecţiile actualizate „vor fi foarte probabil mai rele” decât cifrele din aprilie, a declarat Gopinath.
În ajustarea prognozei sale economice, organizaţia a luat în considerare costurile realocării forţei de muncă, profunzimea crizei din sănătate, falimentele şi cheltuielile consumatorilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Dan Şucu: Nu aveţi dreptul să aruncaţi în haos economia şi business-ul aşa cum aţi aruncat scena politică. România are nevoie urgent de un guvern credibil
-
Guvernul prelungeşte măsura de limitare la adaosurile comerciale la alimentele de bază până la 30 iunie 2025
-
Nicolas Sarkozy, condamnat definitiv pentru corupţie de cea mai înaltă instanţă din Franţa
Estimările din aprilie ale FMI au indicat deja o încetinire a economiei globale. Produsul intern brut global ar trebui să scadă cu 3% în 2020 în cel mai optimist caz, în timp ce o reapariţie a coronavirusului în 2021 ar avea ca rezultat doi ani consecutivi de contracţie economică accentuată, a spus FMI.
Două luni mai târziu, „incertitudini profunde” încă mai întunecă o mare parte din evoluţia economică a lumii, a spus Gopinath. În timp ce regiunile cu măsuri stricte de izolare, cum ar fi China, au înregistrat o revenire accentuată de la minimele induse de virus, noi focare în mai multe state americane riscă să prelungească pandemia.
Economistul FMI a subliniat tensiunile crescânde dintre China, SUA şi Hong Kong ca pe un risc emergent care ar putea afecta redresarea chiar şi după dispariţia ameninţării virusului. "Există multe alte tensiuni care se dezvoltă", a spus ea. "Toate acestea au implicaţii foarte mari pentru lanţurile de aprovizionare la nivel mondial, pentru că se modifică zonele de producţie, globalizarea este afectată şi creşte protecţionismul."
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO