- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ether, a doua criptomonedă a lumii, a atins joi un maxim istoric
- Bitcoin, moneda digitală de top, a fost uşor în scădere la 54.471 dolari.
- Majoritatea criptomonedelor majore se tranzacţionau joi în creştere.
Ether, a doua criptomonedă a lumii, a atins joi un maxim istoric pe măsură ce dominaţia bitcoin pe piaţa criptomonedelor a scăzut, relatează CNBC.
A doua cea mai mare monedă digitală din lume în funcţie de valoarea de piaţă a atins valoarea record de 2.774 dolari joi dimineaţă, potrivit datelor Coin Metrics. Bitcoin, moneda digitală de top, a fost uşor în scădere la 54.471 dolari.
Măsura vine după ce Banca Europeană de Investiţii a anunţat miercuri că a emis prima emisiune de obligaţiuni digitale pe blockchain-ul Ethereum, reţeaua care susţine ether, fapt care a dus la apariţia unor speculaţii că moneda câştigă forţă în rândul instituţiilor financiare principale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Majoritatea criptomonedelor majore se tranzacţionau joi în creştere, impulsionate de creşterea ether. Bitcoin, cea mai valoroasă monedă digitală, a scăzut cu aproximativ 16% faţă de maximul său istoric de aproape 65.000 de dolari de la începutul acestei luni.
Scepticii criptomonedelor spun că bitcoin şi alte monede digitale sunt o bulă speculativă. Stephen Isaacs, preşedintele comitetului de investiţii al companiei de consultanţă financiară Alvine Capital, a declarat pentru CNBC la începutul acestei luni că bitcoin se află într-o „bulă” care va exploda, invocând riscuri legate de reglementare şi schimbările climatice.
Este posibil ca ether să urmeze bitcoin, dar există unele diferenţe cheie între cele două. În primul rând, ether are mai mulţi dezvoltatori de software care construiesc aplicaţii în reţeaua sa.
Ethereum trece, de asemenea, printr-un upgrade major care îl va împinge peste bitcoin, teoretic permiţând reducerea timpilor de tranzacţie şi reducând cantitatea de energie necesară procesării tranzacţiilor. Atât reţelele bitcoin, cât şi cele ale ether au atras critici din partea ecologiştilor cu privire la impactul generării de criptomonede asupra climei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
astăzi, 22:36