Euro a atins maximul ultimelor două luni faţă de dolar

Euro a urcat, marţi, la cel mai ridicat nivel din ultimele două luni faţă de dolar, după ce succesul unei emisiuni de titluri de Trezorerie a Greciei a atenuat temerile legate de criza datoriilor suverane din Europa, dar şi impactul retrogradării ratingului Portugaliei de către agenţia Moody’s.

Urmărește
16 afișări
Imaginea articolului Euro a atins maximul ultimelor două luni faţă de dolar

Euro a atins maximul ultimelor două luni faţă de dolar (Imagine:Doru Nica/Mediafax Foto)

În plus, rezultatele bune raportate de companii americane importante au alimentat interesul investitorilor pentru plasamentele mai riscante.

Dolarul a fost afectat pe de altă parte de majorarea surprinzătoare a deficitului comercial al Statelor Unite, în luna mai.

Euro a atins un maxim al şedinţei de 1,2739 dolari pe unitate, ulterior fiind tranzacţionat în creştere cu 1,1%, la 1,2724 dolari pe unitate.

Iniţial, euro a coborât la 1,2522 dolari pe unitate, la cel mai redus nivel din ultima săptămână, după ce Moody's a anunţat că a retrogradat ratingul Portugaliei cu două trepte, la nivelul "A1".

Moneda unică europeană şi-a revenit după ce Grecia a vândut titluri de Trezorerie pe termen de şase luni, în valoare de 1,625 miliarde euro, cu o dobândă sub aşteptări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici