Euro a revenit luni în urcare, apreciindu-se cu 0,5% faţă de dolar

Moneda euro a revenit în urcare luni pe pieţele asiatice, apreciindu-se cu 0,5% faţă de dolar, după ce a pierdut 3,3% în ultimele două sesiuni de tranzacţionare, însă poziţiile lungi consistente ale speculatorilor pe valuta unică europeană indică noi scăderi, transmite Reuters.

Urmărește
11 afișări

Dezminţirea, de către oficialităţi elene şi europene, a zvonurilor că Grecia intenţionează să părăsească zona euro ar putea fi insuficientă pentru oprirea declinului monedei europene.

Revenirea preţurilor mărfurilor după căderile puternice de săptămâna trecută a contribuit de asemenea la aprecierea euro.

Traderii nu sunt siguri dacă mărfurile au depăşit momentul de slăbiciune şi consideră că moneda euro dă încă semne de vulnerabilitate, după ce Banca Centrală Europeană a sugerat că dobânda de politică monetară nu va fi ridicată luna viitoare.

Moneda euro a urcat luni în Asia cu 0,5%, la 1,4389 dolari pe euro, după ce a atins vineri minimul ultimelor trei săptămâni, de 1,4310 dolari.

Un analist japonez consideră că moneda europeană ar putea scădea sub pragul de 1,42 dolari.

Declinul euro s-a accentuat spre finalul şedinţei de tranzacţionare de vineri, după apariţia unor informaţii în presa germană privind presupusa intenţie a Greciei de a părăsi zona euro. Zvonurile au fost dezminţite în weekend de guvernul elen.

În raport cu yenul, euro s-a apreciat luni cu aproape 0,7%, la 116,2 yeni/euro, după ce a atins vineri minimul ultimelor cinci săptămâni.

Bursele asiatice şi pieţele de mărfuri au revenit luni de la minimele atinse săptămâna trecută, datorită datelor solide privind şomajul din Statele Unite, care arată un proces solid de revenire a celei mai mari economii a lumii.

Creşterile ar putea fi însă limitate, investitorii aşteptând atingerea unor cotaţii mai ridicate înainte de a vinde pentru profit.

Prudenţa investitorilor este subliniată şi de estimările care circulă privind debutul de şedinţă pe bursele europene, indicând o scădere cuprinsă între 0,6 şi 0,9%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici