- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (16.02.2015, 13:51)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Euro a stagnat la 4,44 lei, în timp ce francul elveţian a scăzut uşor, la 4,1824 lei
Cursul anunţat de BNR pentru euro a stagnat luni la 4,44 lei, în contextul unei activităţi reduse în piaţa interbancară locală, în timp ce francul elveţian a scăzut cu 0,8 bani, la 4,1824 lei, după ce moneda eleveţiană s-a depreciat pe pieţele externe.
Urmărește
95 afișări
Euro a stagnat la 4,44 lei, în timp ce francul elveţian a scăzut uşor, la 4,1824 lei (Imagine: Shutterstock)
Referinţa pentru euro a coborât cu numai 0,01 bani, la 4,4407 lei. BNR a anunţat vineri un curs de 4,4408 lei pentru euro şi de 4,1904 lei pentru francul elveţian.
Francul elveţian a atins pe 23 ianuarie un maxim istoric, de 4,5817 lei, după mai multe şedinţe în care a doborât record după record, ca urmare a eliminării plafonului minim de 1,2 franci/euro impus de Banca Elveţiei.
La maximul de 4,5817 lei, francul era în urcare cu 22,5% faţă de cursul de 3,7415 lei înregistrat la 14 ianuarie, înainte de decizia Băncii Elveţiei de a renunţa la plafon.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
În prezent, francul se plasează cu 8,7% sub recordul din 23 ianuarie, dar se află cu 11,8% peste referinţa BNR din 14 ianuarie, ultima înainte de anunţul Băncii Elveţiei.
Aproape de ora 13:00, francul era tranzacţionat pe pieţele externe la 0,9412 euro, în scădere faţă cotaţia de vineri de la aceeaşi oră.
Pentru dolar, banca centrală a anunţat un curs în scădere cu 0,16 bani, de la 3,8927 lei la 3,8911 lei. Referinţa record pentru dolar înregistrată tot pe 23 ianuarie, dată la care moneda americană a fost cotată la 3,9980 lei.
Pe pieţele externe, dolarul se tranzacţiona aproape de ora 13:00 în scădere cu 0,2%, la 0,8764 euro.
Cursurile de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.
Aproape de ora 13:00, euro era cotat în piaţa interbancară la 4,4395 - 4,4420 lei, fără o variaţie semnificativă comparativ cu vineri, când tranzacţiile se perfectau pe finalul zilei la 4,4403 lei.
"În piaţă au fost activi mai mult jucătorii locali, dar şi unii străini prezenţi mai mult pe partea de vânzare de euro. În Statele Unite e sărbătoare, aşa că în piaţă este linişte, iar volumele sunt mici", a declarat pentru MEDIAFAX dealerul unei bănci.
Rezerva Federală şi bursa din Statele Unite sunt închise luni, pentru o sărbătoare naţională.
Volumele din piaţa interbancară s-au situat la aproximativ 60% din media pentru prima jumătate a zilei, tranzacţiile fiind perfectate în intervalul 4,4384 - 4,4450 lei/euro.
În regiune, forintul s-a depreciat cu 0,1% în raport cu euro, iar zlotul s-a apreciat cu 0,1%.
Ratele medii ale dobânzilor practicate de băncile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) în lei pe termen de o zi se situează la 0,16% - 0,53% pe an, faţă de 0,14% - 0,54% pe an vineri.
Ratele medii ale dobânzilor pentru plasamentele pe termen de o săptămână se află la 0,18% - 0,64% pe an, comparativ cu 0,16% - 0,63% pe an în şedinţa anterioară.
Dobânda ROBOR pentru plasamente cu scadenţă la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile pentru cele mai multe credite în lei acordate de bănci pe termen scurt şi mediu, a crescut la 1,42% pe an, de la 1,41% pe an vineri.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe