- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (18.02.2015, 13:23)
- Marius Oncu
Euro a urcat la 4,45 lei, maximul lunii februarie. Francul elveţian a coborât cu 2,7 bani, la 4,1623 lei
Cursul anunţat de BNR pentru euro a crescut miercuri cu 0,23 bani, la 4,4503 lei, maximul lunii februarie, variaţia foarte redusă a leului fiind în linie cu evoluţia înregistrată şi de alte valute din regiune, în timp ce francul elveţian a scăzut cu 2,7 bani, la 4,1623 lei.
Urmărește
333 afișări
Euro a urcat la 4,45 lei, maximul lunii februarie. Francul elveţian a coborât cu 2,7 bani, la 4,1623 lei (Imagine: Publimedia/Shutterstock)
BNR a anunţat marţi un curs de 4,4480 lei pentru euro şi de 4,1895 lei pentru franc.
Cursul euro a urcat miercuri peste 4,45 lei pentru prima dată în luna februarie. Anterior, euro a fost cotat peste 4,45 lei cel mai recent pe 28 ianuarie, când a fost anunţat de BNR la 4,4585 lei.
Pentru dolar, banca centrală a publicat o referinţă în urcare cu 0,27 bani, de la 3,9052 lei la 3,9079 lei. Referinţa record pentru dolar a fost înregistrată tot pe 23 ianuarie, dată la care moneda americană a fost cotată la 3,9980 lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Protest în Capitală: Un bărbat asupra căruia a fost găsită o sumă mare bani, dus la poliţie
-
Criza politică din Coreea de Sud. Preşedintele Yoon nu va participa la audierea de punere sub acuzare. Motivul invocat
-
Zelenski le cere aliaţilor să-şi onoreze promisiunile privind livrările de arme către Ucraina
Aproape de momentul anunţării cursului BNR, dolarul se situa pe pieţele externe în creştere cu 0,2% raportat la ultimele tranzacţii de marţi, la 0,8782 euro. Marţi, în jurul orei 13:00, moneda americană se tranzacţiona la 0,8774 euro.
Francul elveţian a atins pe 23 ianuarie un maxim istoric, de 4,5817 lei, ca urmare a eliminării la mijlocul lunii a plafonului minim de 1,2 franci/euro impus de Banca Elveţiei. La cursul de marţi, francul se plasează cu 9,2% sub recordul din 23 ianuarie, dar se află cu 11,2% peste referinţa BNR din 14 ianuarie, ultima înainte de anunţul Băncii Elveţiei.
Miercuri, aproape de ora 13:00, francul elveţian era tranzacţionat pe pieţele externe în stagnare faţă de ultimele tranzacţii de marţi, la 0,9350 euro. Marţi la ora 13:00, francul se situa pe pieţele externe la 0,9415 euro.
Cursurile de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.
Aproape de ora 13:00, euro era cotat în piaţa interbancară locală la 4,4495 - 4,4515 lei, faţă de 4,4441 lei în tranzacţiile de pe finalul zilei precedente.
Volumele au depăşit cu aproape jumătate media pentru prima parte a zilei, iar tranzacţiile au avut loc într-un interval de aproximattiv 1 ban, cu minimul la 4,4495 lei/euro şi maximul la 4,4600 lei/euro.
"Dimineaţă a fost mai sus, dar a mai scăzut, iar acum este aproape de minimul zilei. Piaţa se mişcă în continuare în funcţie de percepţia investitorilor faţă de Grecia, iar valutele regionale se depreciază în raport cu euro sau se întăresc uşor în funcţie de oscilaţiile investitorilor între optimism şi pesimism privind un acord între Grecia şi restul zonei euro", a declarat pentru MEDIAFAX dealeul unei bănci.
În regiune, forintul şi zlotul au stagnat în raport cu euro.
Ratele medii ale dobânzilor practicate de băncile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) în lei pe termen de o zi au stagnat la 0,17% - 0,51% pe an.
Ratele medii ale dobânzilor pentru plasamentele pe termen de o săptămână se află la 0,20% - 0,65% pe an, comparativ cu 0,19% - 0,61% pe an în şedinţa anterioară.
Dobânda ROBOR pentru plasamente cu scadenţă la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile pentru cele mai multe credite în lei acordate de bănci pe termen scurt şi mediu, a crescut la 1,42% pe an, de la 1,4% pe an marţi.
Citește pe alephnews.ro: Iranul desfăşoară exerciţii militare în apropierea unităţilor nucleare. „Puterea” reunește membri ai armatei şi ai Gărzilor Revoluţionare islamice
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Documentele Reginei Elisabeta urmează să fie făcute publice în curând. Experții se tem de cenzurarea acestora
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Alertă „freezing rain” în București. Pe ce dată plouă cu gheață, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe