Euro s-a depreciat faţă de dolar şi francul elveţian

Euro s-a depreciat marţi faţă de dolar şi francul elveţian, după cinci şedinţe de creşteri, ca urmare a unor date economice sub aşteptări din zona euro şi a posibilităţii de majorare a dobânzii cheie în China.

Urmărește
190 afișări
Imaginea articolului Euro s-a depreciat faţă de dolar şi francul elveţian

Euro s-a depreciat faţă de dolar şi francul elveţian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Piaţa a fost influenţată şi de temerile legate de situaţia Greciei, care nu au dispărut complet chiar dacă miniştrii de Finanţe din zona euro au aprobat furnizarea următoarei tranşe, de 12 miliarde de euro, din programul de susţinere financiară UE/FMI.

Agenţia de rating Standard & Poor's (S&P) a avertizat luni că rostogolirea datoriilor Greciei în conformitate cu oricare dintre cele două scheme propuse de Franţa va fi considerată default selectiv.

Euro s-a depreciat cu 1% faţă de francul elveţian, la 1,22059 franci pe unitate, fiind tranzacţionat ulterior în scădere cu 0,8%, la 1.22290 franci pe unitate.

Faţă de moneda americană, euro a scăzut cu 0,4%, la 1,44850 dolari pe unitate.

Declinul euro s-a accelerat în urma datelor privind încetinirea creşterii sectorului serviciilor din zona euro. Datele referitoare la vânzările de retail au fost sub aşteptări.

Euro s-a apreciat săptămâna trecută cu peste 2%, având cea mai bună performanţă din ianuarie.

Luni, euro a atins maximul ultimei luni, de 1,45800 dolari pe unitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici