Euro va ajunge la 4 lei, este doar o problemă de timp

Un euro de patru lei, nivel care părea de neimaginat nu mai departe de începutul anului, când cursul stătea încă în apropierea pragului de 4,3 lei pentru un euro, este deja în vizorul tuturor analiştilor după ce scăderea cotaţiilor a accelerat săptămâna aceasta.

Urmărește
29 afișări
Imaginea articolului Euro va ajunge la 4 lei, este doar o problemă de timp

Euro va ajunge la 4 lei, este doar o problemă de timp (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Banca Naţională a calculat ieri un curs de 4,1020 lei pentru un euro, cu 2,4 bani sub nivelul precedent. Euro nu a mai fost atât de jos la cursul oficial de la începutul lui aprilie 2010. Pe piaţa valutară interbancară, ultimele tranzacţii s-au derulat ieri la cotaţii de 4,0955 lei pentru un euro.

Mişcarea de apreciere a cursului din ultimele două luni, în spatele căreia se presupune că a stat iniţial BNR, a stârnit interesul investitorilor străini, care vor să ia parte la "raliul leului".

Citeşte mai multe legat de ce spun analiştii despre cursul euro pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici