- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Europa de Est poate pierde statutul de regiune favorită a investiţiilor
Europa de Est, unde randamentul pieţelor de capital şi valutare a atins 50% în 2009, ar putea pierde statutul de regiune favorită a continentului pentru investiţii, din cauza creşterii puternice a îndatorării, transmite Bloomberg.
Europa de Est poate pierde statutul de regiune favorită a investiţiilor (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)
Performanţa forintului unguresc este pe penultimul loc în rândul valutelor din 26 de state emergente, cu o depreciere de 33% faţă de dolar, din luna martie 2009.
Mai mult decât atât, Slovacia, Polonia, Bulgaria şi Cehia fac parte dintr-un grup de şapte ţări unde a avut loc cea mai rapidă creştere a riscului de creditare, în cazul a 21 de instrumente financiare de tip CDS analizate de Bloomberg.
"Unii investitori subestimează potenţialul de depreciere a obligaţiunilor şi valutelor din regiune", a declarat Tim Haaf, analist la compania Pacific Investment Management din California, divizie a grupului Allianz.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Din cauza deficitelor bugetare mari, state precum Polonia şi Letonia au amânat termenele de adoptare a euro, iar România şi Ungaria trebuie să reducă cheltuielile pentru a respecta termenii acordurilor de finanţare cu FMI şi UE.
Creşterea economică din regiune nu va reveni la ritmul anterior crizei, întrucât intrările de capital nu vor reveni la nivelul circa 8% din PIB, consemnat în perioada 2002-2008, crede Arend Kapteyn, economist şef pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa la Deutsche Bank din Londra.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO