- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (07.03.2024, 12:04)
- Roxana Rosu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Europenii spun că vor cheltui mai mulţi bani pe vacanţe în 2024
Europenii sunt încrezători în ceea ce priveşte sumele disponibile pentru călătorii în 2024, în ciuda presiunii continue a costului vieţii, cei mai optimişti fiind polonezii, urmati de nemţi, potrivit unui raport al grupului hotelier Accor, citat de Ziarul Financiar.
Urmărește
90 afișări
Europenii spun că vor cheltui mai mulţi bani pe vacanţe în 2024
Raportul, bazat pe o cercetare realizată în rândul a 8.000 de călători din şapte ţări europene, arată că peste jumătate (54%) cred că vor avea mai mulţi bani de cheltuit pentru călătorii în 2024 decât în 2023, faţă de doar 11% care spun că vor avea mai puţini bani de cheltuit.
Polonezii au fost cei mai încrezători în ceea ce priveşte puterea lor de a cheltui pentru călătorii în acest an, 64% dintre ei aşteptându-se la o creştere a bugetului, faţă de doar 7% care se aşteaptă la o scădere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
-
Curtea Penală Internaţională a emis mandate de arestare pentru Benjamin Netanyahu şi Yoav Gallant
-
De teama intensificării războiului din Ucraina, Ungaria instalează un sistem antiaerian la graniţă şi pune unele unităţi militare în alertă
Nemţii au fost pe locul al doilea (61% faţă de 13%) şi chiar şi în Italia, cea mai puţin încrezătoare dintre cele şapte naţiuni, au fost de aproape patru ori mai mulţi călători care se aşteaptă la bugete mai mari (44%) decât cei care anticipează bugete mai mici (12%).
Numărul de călătorii de agrement în străinătate pe care oamenii se aşteaptă să le facă este în uşoară creştere faţă de anul trecut, iar călătoriile internaţionale de tip "workation" sau "bleisure" - adică cele care combină atât afacerile, cât şi petrecerea timpului liber - vor înregistra, de asemenea, o creştere. Având în vedere că modelele de lucru sunt din ce în ce mai flexibile, iar angajatorii sunt din ce în ce mai dispuşi să permită o mai mare libertate de acţiune în ceea ce priveşte călătoriile de lucru ale angajaţilor lor, un european din cinci (19%) se aşteaptă să facă cel puţin o călătorie care să combine munca şi distracţia în 2024.
Care sunt destinaţiile preferate
Zonele populare din sudul Europei sunt în continuare în topul preferinţelor călătorilor europeni, unul din patru (23%) plănuind o călătorie în Spania în acest an, urmat de Italia (18%), Franţa (16%), Portugalia şi Grecia (13%).
În afara Europei, 16% dintre călătorii europeni intenţionează să facă o călătorie în America de Nord sau Centrală în acest an, iar aceeaşi proporţie intenţionează să facă o călătorie în Asia.
Deşi cheltuiesc mai mult în general, aspectele economice nu sunt departe de gândurile consumatorilor - marea majoritate (87%) luând măsuri pentru a reduce costurile acolo unde pot, ca urmare a inflaţiei şi a creşterii costului vieţii. De la alegerea unei cazări mai accesibile (27%) până la reducerea cheltuielilor (27%), măsurile de reducere a costurilor ar putea modela ofertele de călătorie în anul următor.
În plus, trei din patru călători (77%) afirmă că preocupările legate de mediu vor avea un impact real asupra comportamentului lor de călătorie sau de rezervare. Printre acţiunile pe care le vor întreprinde se numără să călătorească mai rar (11%), să aleagă zboruri mai scurte (14%) şi să caute activ furnizori de cazare sau de tur operatori sustenabili (10%).
Atunci când aleg o destinatie, călătorii ţin cont în primul rând de recomandările prietenilor şi ale familiei, 35% dintre aceştia spunând că recomandările celor apropiaţi le influenţează planurile de vacanţă, urmaţi de 29% care sunt influenţaţi de recenziile online de pe portaluri precum TripAdvisor sau de site-urile hotelurilor.
Operatorii şi mărcile de încredere sunt esenţiale pentru alegerile oamenilor, 17% dintre aceştia menţionându-le ca fiind un factor important. Statutul de membru al unui program de loialitate al unui anumit lanţ hotelier sau operator turistic este, de asemenea, crucial pentru 6% dintre respondenţi.
Hotelurile sunt cel mai popular tip de cazare de vacanţă pentru călătorii europeni, două treimi (65%) plănuind să se cazeze în 2024. Când vine vorba de alegerea unui hotel, costul şi localizarea sunt, bineînţeles, cei mai importanţi factori.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Creşte numărul tranzacţiilor imobiliare: cele mai multe au fost în Bucureşti, Ilfov şi Iaşi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Șoferii au OBLIGAȚIA de a semnaliza stânga, când se află în „giratoriu”? Codul Rutier dă bătăi de cap!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe