Eurostat: Inflaţia din zona euro va încetini în martie la 0,6%, de la 1,2% în februarie

Inflaţia anuală din zona euro va încetini în martie la 0,6%, de la 1,2% în februarie, potrivit estimării publicate, marţi, de biroul de statistică al UE, Eurostat.

Urmărește
6 afișări

Eurostat calculează inflaţia din zona euro ca indice al preţurilor de consum al UE, folosind datele preliminare disponibile din statele membre, inclusiv cele referitoare la preţul energiei, dar şi evoluţia preţurilor în lunile anterioare.

În cele 16 state din zona euro, inflaţia medie a fost de 1,2% în februarie, în urcare de la 1,1% în ianuarie.

Din zona euro fac parte Belgia, Germania, Irlanda, Grecia, Spania, Franţa, Italia, Cipru, Luxemburg, Malta, Olanda, Austria, Portugalia, Slovenia, Slovacia şi Finlanda.

Spania a devenit primul stat din zona euro care a raportat, de la începutul crizei financiare, scăderea preţurilor la consumatori, respectiv o inflaţiei negativă de -0,1% în luna martie, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, potrivit datelor preliminare publicate luni de guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici