Printre statele membre UE, ţările cu cele mai mari ponderi a suprafeţelor de teren alocate agriculturii organice, în 2018, se numără Austria (24,1% din totalul suprafeţei agricole utilizate), Estonia (20,6%) şi Suedia (20,3) %), urmată de Italia (15,2%), Cehia (14,8%), Letonia (14,5%), Finlanda (13,1%) şi Slovenia (10,0%).
Totodată, în restul statelor europene ponderea suprafeţei de teren alocat agriculturii organice a fost sub 10%. România este pe penultimul loc în UE la această categorie, cu 2,4% din agricultură organică, Malta fiind pe ultimul loc (0,4%). Bulgaria, Irlanda şi Regatul Unit au fiecare 2,6%.
Oficiul European pentru Statistică (Eurostat) a precizat că suprafaţa totală este suma „suprafeţei în curs de conversie” şi a „zonei certificate”. Înainte ca o zonă să poată fi certificată „organică”, aceasta trebuie să fie supusă unui proces de conversie, care poate dura 2-3 ani în funcţie de cultură.