Eurostat: România, ţara din UE cu cel mai mare risc de sărăcie al angajaţilor, în 2018

În 2018, România a fost ţara din Uniunea Europeană cu cel mai mare risc de sărăcie pentru angajaţi, 15,3% din populaţia ocupată. La nivel european, această pondere a crescut, în 2018, la 9,5% de la 8,6% în 2008, potrivit datelor Eurostat publicate vineri.

Urmărește
547 afișări
Imaginea articolului Eurostat: România, ţara din UE cu cel mai mare risc de sărăcie al angajaţilor, în 2018

Eurostat: România, ţara din UE cu cel mai mare risc de sărăcie al angajaţilor, în 2018

În clasamentul statelor membre UE cu cel mai mare risc de sărăcie pentru persoanele ocupate urmează Luxemburg (13,5%), Spania (12,9%), Italia (12,2%) şi Marea Britanie (11,3%).

În schimb, cel mai mic risc de sărăcie în rândul persoanelor ocupate se regăsea în Finlanda (3,1%), Cehia (3,4%), Irlanda (4,9%), Belgia şi Croaţia (ambele cu 5,2%).

În 2018, 9,9% dintre bărbaţii angajaţi prezentau risc de sărăcie, comparativ cu 9,1% valoarea înregistrată la femei.

Totodată, angajaţii part-time (16,2%) prezentau un risc mai avansat de sărăcie decât cei care lucrează cu normă întreagă (7,8%).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici