- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (13.02.2017, 16:56)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Eurostat: Salariul minim pe economie din România este al doilea cel mai mic din UE, după Bulgaria
România are unul dintre cele mai mici salarii minime pe economie din ţările Uniunii Europeană (UE), aproape 322 de euro după majorarea din 1 februarie, depăşind doar Bulgaria, unde salariul minim este de 235 de euro. În Luxembourg, acesta ajunge la 1.999 de euro, maximul din UE, potrivit Eurostat.
Urmărește
22898 afișări
Eurostat: Salariul minim pe economie din România este al doilea cel mai mic din UE, după Bulgaria
În ianuarie 2017, zece state membre, localizate în estul Uniunii Europene, aveu reglementate salarii minime sub 500 de euro pe lună: Bulgaria (235 de euro), România (275 de euro), Letonia şi Lituania (câte 380 de euro), Republica Cehă (407 euro), Ungaria (412 euro), Croaţia (433 de euro), Slovacia (435 de euro), Polonia (453 de euro) şi Estonia (470 de euro).
România intră în categoria statelor care au salarii minime sub 500 de euro. De la 1 februarie, salariul minim pe economie în ţara noastră este de 1.450 de lei - aproximativ 322 de euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
În alte cinci state membre, localizate în sud, salariul minim variază între 500 şi 1.000 de euro pe lună: Portugalia (650 de euro), Grecia (684 de euro), Malta (736 de euro), Slovenia (805 euro) şi Spania (826 de euro).
În celelalte şapte state membre - localizate, geografic, în vestul şi în nordul Uniunii Europene - salariul minim depăşeşte 1.000 de euro pe lună: Marea Britanie (1.397 de euro), Franţa (1.480 de euro), Germania (1.498 de euro), Belgia (1.532 de euro), Olanda (1.552 de euro), Irlanda (1.563 de euro) şi Luxembourg (1.999 de euro).
Pentru comparaţie, salariul mediu în Statele Unite era de 1.192 de euro pe lună în ianuarie 2017.
Comparativ cu 2008, salariul minim pe economie în 2017, exprimat în euro, a crescut în fiecare stat membru care are un salariu minim, cu excepţia Greciei, unde s-a înregistrat o scădere de 14%.
Între 2008 şi 2017, salariul mediu s-a dublat în Bulgaria (+109%) şi România (+99%). În plus, Slovacia (+80%), precum şi ţările baltice - Estonia (+69%), Letonia (+65%) şi Lituania (+64%) - au înregistrat creşteri semnificative.
De la 1 ianuarie 2017, 22 dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene (UE) au salariul minim reglementat. Doar Danemarca, Italia, Cipru, Austria, Finlanda şi Suedia nu au salariu minim.
Citeşte şi: Florin Jianu, primul ministru care a plecat din guvernul Grindeanu din cauza OUG 13: "Trebuie să ţinem tinerii cu idei în ţară. Ei pleacă din cauza corupţiei şi a imposibilităţii de a-şi pune în aplicare ideile"
Citeşte şi: Ministerul Energiei: Importurile de electricitate au fost „în interesul consumatorului final”
Citește pe alephnews.ro: ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe