- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Evoluţia pieţei imobiliare: Faţă de anii de boom imobiliar, preţurile au ajuns ridicol de mici şi pragul de jos nu e atins
Inflaţia de apartamente scoase la vânzare are acum şi o dimensiune statistică. Proprietarul a aproximativ una din 40 de locuinţe, din Bucureşti, vrea să o transforme în bani lichizi.
Evoluţia pieţei imobiliare: Faţă de anii de boom imobiliar, preţurile au ajuns ridicol de mici şi pragul de jos nu e atins(Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)
Circa 23.500 de case din Capitală au fost puse în vânzare de-a lungul anului care tocmai s-a încheaiat, potrivit datelor furnizate de portalul anunturiparticulari.ro. "În Bucureşti există circa 900.000 de locuinţe, iar din 2005 până în prezent, numărul unităţilor nou construite s-a cifrat la numai aproximativ 30.000", spune pentru gândul Ion Cătuţoiu, directorul general al companiei de consultanţă imobiliară Real Time. Astfel, un calcul simplu arată că, în fiecare scară de bloc, cu zece etaje şi 40 de apartamente, o locuinţă este de vânzare. Cumpărătorii sunt însă puţini, spun reprezentanţii agenţiilor imobiliare. Şi asta în pofida devalorizării constante a imobilelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Dacă în decembrie 2007, proprietarii de garsoniere solicitau în medie 69.898 de euro, în ultima lună a lui 2010 pretenţiile lor scăzuseră la 38.463 de euro.
Iar anunţurile de la începutul anului arată că mai există loc de scădere. O locuinţă monocamerală, confort I, din zona Dristor este oferită la 30.000 de euro, negociabil. Şi în cazul unei alte zone semicentrale, mult mai bine cotată, precum Tineretului, anunţurile reflectă tendinţa descendentă a preţurilor. O garsonieră construită în 1999, etaj intermediar, are un preţ de strigare de 45.000 de euro. În urmă cu doi-trei ani, în plin boom imobiliar, preţul unei garsoniere în Tineretului putea ajunge la 70.000 - 80.000 de euro.
Citeşte mai multe despre viitorul pieţei imobiliare pe www.gandul.info
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:33
-
astăzi, 18:33
Iranul sprijină Libanul în negocierile de încetare a focului şi caută să pună capăt „problemelor”