- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
EXCLUSIV: Franks: România nu poate creşte deficitul bugetar pentru a stimula economia, precum Japonia
România nu-şi poate permite luxul, precum Japonia, să reducă taxele şi să crească deficitul bugetar pentru a stimula economia, deoarece astfel de măsuri sunt posibile doar în ţări care nu au constrângeri privind finanţarea pe pieţele internaţionale, afirmă reprezentantului FMI, Jeffrey Franks
EXCLUSIV: Franks: România nu poate creşte deficitul bugetar pentru a stimula economia, precum Japonia (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)
El a explicat că, spre deosebire de România, în ţări precum Japonia, SUA sau Germania nu există constrângeri privind capacitatea lor de a finanţa deficitul de pe pieţele internaţionale pentru că există o cerere constantă şi puternică pentru obligaţiunile lor.
"Aceste ţări au luxul de a creşte deficitele dacă vor să stimuleze economia. Într-o ţară ca România, unde ratingul pentru obligaţiunile emise este sub pragul investiţional, nu ai luxul să majorezi deficitul dacă vrei să stimulezi activitatea economică", a declarat Franks pentru MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
-
Tîlvăr: Ne asigurăm că Armata României are acces la cele mai avansate tehnologii şi echipamente
-
Ciolacu: Această coaliţie a funcţionat în parametrii aşteptaţi de români. Bolojan - posibil partener
-
Ucraina şi Germania discută despre un „răspuns decisiv” la implicarea Coreei de Nord în război
Guvernul nipon lucrează la un program de urgenţă de returnări şi scutiri de taxe pentru companii şi populaţie, pentru a sprijini eforturile de reconstrucţie după ce Japonia a fost lovită de un cutremur puternic şi valuri tsunami.
Franks spune că cea mai bună metodă pentru a stimula economia României este adoptarea de reforme structurale care să facă economia mai productivă.
"Îmbunătăţirea infrastructurii economiei, acest lucru va genera creştere. În cazul în care ar fi reduse unele taxe sau cheltuielile majorate, imediat ar creşte şi deficitul. Această situaţie ar duce la pierderea încrederii pieţelor internaţionale în România şi ar avea repercursiuni în sensul creşterii dobânzilor, a primelor de risc şi deprecierii monedei", a mai afirmat oficialul FMI.
Deficitul bugetar de anul trecut a reprezentat 6,5% din PIB, sub limita stabilită în acordul cu FMI, şi ar urma să scadă la 4,4% în acest an şi sub 3% în 2012, potrivit anagajamentelor Guvernului.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:30
Tîlvăr: Ne asigurăm că Armata României are acces la cele mai avansate tehnologii şi echipamente
-
astăzi, 18:22
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 985. Un oficial ucrainean afirmă că este necesară mobilizarea a 500.000 de oameni / Boris Johnson e optimist că Trump va ajuta în continuare Kievul dacă va câştiga alegerile / 14 răniţi în Harkov, în urma atacurilor ruseşti