- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
EXCLUSIV: Guvernul şi FMI vor lua în considerare reducerea impozitării doar dacă economia îşi revine
Guvernul şi FMI au convenit să ia în considerare reducerea impozitării forţei de muncă doar dacă economia îşi va reveni şi va crea suficient "spaţiu fiscal", până atunci sistemul de impozitare urmând să rămână neschimbat, relevă scrisoarea suplimentară de intenţie agreată cu instituţia financiară
EXCLUSIV: Guvernul şi FMI vor lua în considerare reducerea impozitării doar dacă economia îşi revine (Imagine: Mediafax Foto)
"Vom limita modificările ad hoc ale sistemului de impozitare, pentru a asigura predictibilitate şi stabilitate. Odată ce vom fi ferm pe drumul cel bun spre a îndeplini ţinta de deficit, vom efectua - cu asistenţa FMI şi în consultare cu Comisia Europeană şi Banca Mondială - o revizuire cuprinzătoare a sistemului de impozitare. Dacă revenirea economiei va crea suficient spaţiu fiscal, vom lua în considerare o reducere graduală a taxării forţei de muncă", se arată în scrisoarea convenită cu FMI la finalul misiunii din octombrie-noiembrie şi obţinută de MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Guvernul arată că au fost înregistrate întârzieri în ratificarea de către Parlament a unor măsuri de austeritate convenite în luna iunie, dar spune că se aşteaptă ca procedura să fie încheiată odată cu aprobarea bugetului pentru 2011. Aprobarea de către Parlament a bugetului pentru anul viitor, inclusiv cu avizarea TVA de 24%, este prezentată în document drept o acţiune prioritară pentru autorităţile române.
Tot ca o acţiune prioritară este indicată şi adoptarea legii pensiilor, Guvernul asigurănd FMI că actul normativ va fi avizat de Parlament în luna noiembrie şi promulgat de şeful statului la jumătatea lunii decembrie.
O misiune a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale s-a aflat în România, în perioada 20 octombrie-1 noiembrie, pentru evaluarea acordului în derulare şi începerea discuţiilor preliminare cu autorităţile române pentru încheierea unei noi înţelegeri.
România are un acord de finanţare externă cu FMI, UE şi alte instituţii financiare internaţionale, în sumă totală de aproximativ 20 de miliarde de euro. România a primit până acum tranşe în valoare de 11,27 miliarde de euro de la Fond şi de 3,65 miliarde euro de CE.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO