- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
EXCLUSIV: Sistemul donaţiilor destinate diminuării efectelor crizei, menţinut cel puţin până în 2014
Sistemul donaţiilor destinate diminuării efectelor crizei economice, impuse de Guvern în instituţii publice, regii autonome şi companii naţionale, va fi menţinut cel puţin până în anul 2014 inclusiv, sumele obţinute de stat din această sursă fiind estimate în creştere, până la 1,6 miliarde lei anual.
EXCLUSIV: Sistemul donaţiilor destinate diminuării efectelor crizei, menţinut cel puţin până în 2014 (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)
Menţinerea acestor donaţii, care au un caracter obligatoriu, este indicată în proiectul de buget pentru 2011, obţinut de MEDIAFAX, în care sumele estimate să fie colectate de stat din această sursă sunt cifrate cu exactitate până în anul 2014, cu excepţia anului viitor.
Astfel, la capitolul "donaţii pentru diminuarea efectelor crizei economice" din proiectul bugetului de stat sunt indicate încasări totale de 1,14 miliarde lei pentru 2010, conform execuţiei preliminate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
Documentul nu indică şi încasările prognozate din această sursă pentru anul 2011, dar prezintă cu exactitate veniturile aşteptate din astfel de donaţii pentru intervalul 2012-2014, respectiv 1,25 miliarde lei în 2012, 1,59 miliarde lei în 2013 şi 1,62 miliarde lei în 2014.
Guvernul a decis, în primăvara acestui an, motivând efectele negative ale crizei economice, să introducă un plafon maximal de 8.000 lei al veniturilor obţinute de angajaţi din companii de stat, iar din câştigul care depăşeşte acest plafon o cotă de 90% să fie vărsată într-un fond de solidaritate.
Executivul a decis totodată ca reprezentanţii statului în adunările generale ale acţionarilor din companiile unde statul este acţionar minoritar să îşi doneze indemnizaţia într-un cont de solidaritate, refuzul fiind sancţionat prin înlocuirea acestora din AGA.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO