- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (28.12.2015, 19:29)
- Raluca Ghinea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Execuţia bugetară după primele 11 luni, pe excedent cu 5,3 miliarde lei, reprezentând 0,76% din PIB
Execuţia bugetului general consolidat s-a încheiat la finele lui noiembrie cu un excedent de 5,3 miliarde lei, respectiv de 0,76% din PIB, faţă de un deficit de 0,2 miliarde lei (0,04% din PIB) în aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul creşterii veniturilor cu 7,5%, au anunţat luni Finanţele.
Urmărește
1822 afișări
Execuţia bugetară după primele 11 luni, pe excedent cu 5,3 miliarde lei, reprezentând 0,76% din PIB (Imagine: Shutterstock)
Veniturile bugetului general consolidat au totalizat 209,6 miliarde lei, cu o pondere de 29,8% din PIB, fiind în creştere cu 7,5% în termeni nominali faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar ponderea a urcat cu 0,5 puncte procentuale.
Creşteri s-au înregistrat la încasările din impozitul pe venit (12,3%), impozitul pe profit (+11,9%), TVA (+10,8%), venituri nefiscale (10,8%) şi accize (+7,5%), se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
-
Robert F. Kennedy Jr, ales de Trump pentru a conduce cea mai importantă agenţie de sănătate din SUA
În schimb, încasările din contribuţiile de asigurări sociale au scăzut cu 0,7% faţă de 2014, pe fondul reducerii cu cinci puncte a contribuţiilor angajatorilor şi a creşterii cotei de contribuţie la Pilonul II cu 0,5 puncte procentuale în acest an.
La nivelul administraţiilor locale s-au înregistrat creşteri faţă de anul precedent la impozite şi taxe pe proprietate cu 1,4%, taxe pe utilizarea bunurilor cu 4,6% şi venituri nefiscale cu 3,8%.
Cheltuielile bugetului general consolidat au totalizat 204,3 miliarde lei, în urcare cu 4,6%, în termeni nominali, însă ponderea în PIB s-a redus cu 0,3 puncte procentuale.
Cheltuielilor cu dobânzile s-au diminuat cu 11,3%, ca urmare a sezonalităţii plăţilor şi a scăderii randamentelor la titlurile de stat. Pe de altă parte, cheltuielile pentru proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile au sporit cu 27,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.
Cheltuielile pentru investiţii, care includ cheltuielile de capital, precum şi cele aferente programelor de dezvoltare finanţate din surse interne şi externe, au fost de 26,2 miliarde lei, reprezentând 3,7% din PIB, cu o creştere anuală de 8,4%.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe